Notisia di polis di djárason 29 di sèptèmber te ku djabièrnè promé di òktober 2021/Politieberichten van woensdag 29 september tot en met vrijdag 1 oktober 2021

 

Notisia di polis di djárason 29 di sèptèmber te ku djabièrnè promé di òktober 2021

A topa skuter sin shofùr
Alrededor di 11.50 or di anochi riba djaweps 30 di sèptèmber, un patruya na warda a topa un skuter sin shofùr stashoná riba sitio di stashoná di un supermerkado situá na Kaya Nikiboko Sùit. E skuter tabatin asta e yabi den kontakto. E agentenan a hiba e skuter warda pa prevení eventual ladronisia. Doño di se skuter por mèldu na warda di polis pa buska e skuter ku un identifikashon bálido, reibeweis i papelnan di seguro bálido.

Kòntròl di tráfiko planiá
Riba djaweps 30 di sèptèmber, entre 11 or di mainta i 12 or di mèrdia, e aspirantenan a tene un kòntròl di tráfiko planiá na Kaya Internashonal.
Durante di kòntròl aki a para i kontrolá un total di 13 vehíkulo i a duna 12 prosèsferbal.

E prosèsferbalnan tabata pa e siguiente violashonnan:
5x manehá sin faha di seguridat bisti
1x manehá sin reibeweis
5x manehá sin seguro bálido
1x manehá sin hèlm bisti
1x uzo di telefòn selular durante ku ta manehá
6x pa sobra violashon ku tin di haber ku estado tékniko di un vehíkulo.

Detenshonnan
Den oranan di mainta, alrededor di 11.40 or, riba djaweps 30 di sèptèmber a detené un hòmber di inisial A.A.A.S. di 31 aña di edat en konekshon ku un kiebro ku a tuma lugá na un sitio di konstrukshon situá na Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot.

Riba djárason 29 di sèptèmber, alrededor di 9.30 or di anochi, a detené un hòmber di inisial T.M.D.A. di 19 aña en konekshon ku ladronisia. A mira e hòmber riba imágen di vidio despues el a hòrta un baiskel ku tabata stashoná na e skol sekundario situá na Kaya Frater Odulfinus.

Kiebro den kas
Riba djárason 29 di sèptèmber a drenta keho di kiebro den un kas situá na Kaya Uranus. Deskonosínan a kibra drenta e kas alrededor di 12 di sèptèmber dor di a forsa e porta di dilanti. E habitantenan di e kas tabata ku fakansi den eksterior. E malechornan a bai ku un seif kolo pretu di marka Yale ku komo kontenido diferente joya, sèn kèsh i yabinan di e kas. Ta investigando e kaso.

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.


Politieberichten van woensdag 29 september tot en met vrijdag 1 oktober 2021

Onbemande scooter aangetroffen
Omstreeks 23.50 uur, op donderdag 30 september, trof een dienstdoende patrouille een scooter aan op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Kaya Nikiboko Zuid. De sleutels zaten nog in het contact. De agenten hebben uit voorzorg de scooter naar het politiebureau gebracht om eventuele diefstal te voorkomen. De eigenaar van de scooter kan zich bij het politiebureau melden met een identiteitsbewijs, een geldig rijbewijs en de verzekeringspapieren om de scooter op te halen.

Geplande verkeerscontrole
Op donderdag 30 september werd tussen 11.00 en 12.00 uur een geplande verkeerscontrole gehouden aan de Kaya Internashonal door de aspiranten.
Tijdens deze controle werden in totaal 13 voertuigen gestopt en gecontroleerd en werden er 12 processen verbaal uitgeschreven.

De processen-verbaal waren voor de volgende overtredingen:
5x rijden zonder autogordel om
1x rijden zonder rijbewijs
5x rijden zonder verzekering
1x rijden zonder helm
1x gebruik van mobiele telefoon tijdens het rijden
6x overige overtredingen m.b.t. technische staat van een voertuig

 

Aanhoudingen
In de ochtenduren, omstreeks 11.40 uur op donderdag 30 september werd een 31 -jarige man met initialen A.A.A.S., aangehouden wegens inbraak bij een bouwlocatie aan de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot.

Op woensdag 29 september werd omstreeks 21.30 uur een 19-jarige man met initialen T.M.D.A. aangehouden wegens diefstal. De man werd op videobeelden gezien, nadat hij een fiets bij de middelbare school aan de Kaya Frater Odulfinus had gestolen.

Inbraak in woning
Op woensdag 29 september werd aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kaya Uranus. Onbekenden hebben omstreeks 12 september in de woning ingebroken door de voordeur te forceren. De bewoners waren op vakantie in het buitenland. De daders hebben een zwarte kluis van het merk Yale met als inhoud onder andere verschillende sieraden, contant geld en sleutels van de woning meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: