Curaçaose Beach Tennis selectie voor het eerst naar wereldkampioenschappen in Brazilië.

Curaçaose Beach Tennis selectie voor het eerst naar wereldkampioenschappen in Brazilië.

RIO DE JANEIRO – Curaçao heeft zich voor het eerst weten te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen Beach Tennis in Rio de Janeiro welke plaatsvindt van 3 oktober tot en met 11 oktober.

Één van de grootste Beach Tennis ‘flagship’ kampioenschappen van de International Tennis Federation (ITF)  is de ‘ITF Beach Tennis World Team Cup, ook wel de World Cup waar 16 landen

strijden voor de titel. Dit toernooi is vergelijkbaar met de Davis Cup voor tennis. Per regio zijn er een select aantal plaatsen voor deelname beschikbaar. De landen met de hoogste ITF ranking punten kunnen zich kwalificeren voor het toernooi. Voor dit jaar hebben Brazilië, Ecuador, Venezuela, Chile, Puerto Rico, Aruba, Mexico, Japan, Italië, Spanje, Portugal, Duitsland, Rusland, Bulgarije, Frankrijk  en ook Curaçao zich gekwalificeerd.

Het is de eerste keer dat Curaçao mee zal doen. De Curaçaose Tennis Bond (TCF) heeft de volgende spelers genomineerd: Janice Tjon Sien Kie, Michiel Noordhoek, Anne Rijks en Nick van Rosberg. Tjon Sien Kie, Noordhoek en van Rosberg hebben eerder al twee keer meegedaan aan de Pan American Championships, de regionale beach tennis kampioenschappen. Op de World Cup zal de Curaçaose selectie dames dubbel, heren dubbel en gemengd moeten spelen.

“Wij voelen ons vereerd met de nominatie en wij zullen ook 1000% geven. Wij willen ook onze dankbaarheid uitspreken naar de sponsoren die het mede mogelijk hebben gemaakt voor Curaçao. Kunstenaar Giovani Zanolino voor het ontwerp van de speelshirts, Curaçao Tourism Board, RE/MAX Bon Bini, Trustmoore, MosaCana, Zanzibar, UDC, MRC, Changes, APC, Forza, Stich One, Ileana Liberia en natuurlijk de Tennis Federation Curaçao” – Janice Tjon Sien Kie – Team Captain.

Het grootste beach tennis toernooi van de ITF zal ook de grootste media coverage hebben. De wedstrijden zullen uitgezonden worden door SporTV en NSports. De officiële website van deze kampioenschappen is: https://itfbeachtennisworldcup-rio.com.br

Op maandag 4 oktober heeft de loting plaatsgevonden en Curaçao zit in de poule van Spanje, Chile en Portugal. De nummers 1 en 2 van de Poule zullen dan door  gaan naar de eliminatie ronde van 8. Curaçao zal haar eerste poulewedstrijd dinsdag spelen op het strand van Copacabana Rio de Janeiro Brazilië.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: