Departamento di Haf a trein ku sosionan riba un eventual kalamidat ku zeta Havendienst traint met partners op een eventuele olieramp

 

Departamento di Haf a trein ku sosionan riba un eventual kalamidat ku zeta 


Kralendijk – Tur aña e departamento di haf tin un seshon di entrenamentu huntu ku Rijkswaterstraat (RWS) riba un posibel kalamidat ku zeta aki na Boneiru. Un tim multidisiplinario a asistí na esaki durante dos dia di entrenamentu.

E tim ta konsistí di diferente unidat. Den e entrenamentu a partisipá entre otro Brantwer, Warda Kosta, Stinapa, KTK di Kòrsou, kantor di haf, Departamento di Supervishon i mantenshon di lei i tambe kordinadó di kalamidat di Entidat Públiko Boneiru. 

Rijkswaterstraat (RWS) ta e departamento enkargá ku kalamidat.  Pa esaki RWS tin tambe e kontakto direkto ku hefe di haf den kaso di un insidente riba laman.  RWS ta na Boneiru tur aña pa asina pasa nan ekspertisio i konosementu. Banda di e entrenamentu di RWS Ministerio di Infrastruktura a kumpra diferente material pa Boneiru.

Durante di e workshop e aña aki RWS a duna informashon relashoná ku tareanan ku RWS ta ehersé. Tambe a trese dilanti e diferente téknika pa kombatimentu di insidente ku un bista riba kalamidat ku zeta. Ademas ta organisá diferente entrenamentu ku ‘infaltable oil booms, skimmer pumpen en current buster’. Tur e material nan aki ta espesialmente pa un kalamidat ku zeta riba laman.

 


Havendienst traint met partners op een eventuele olieramp

Kralendijk – Ook dit jaar heeft de Havendienst een trainingssessie georganiseerd samen met Rijkswaterstaat met het oog op een mogelijke olieramp op Bonaire. Een multidisciplinair team heeft gedurende twee trainingsdagen hieraan deelgenomen.

Het team bestaat uit verschillende eenheden. Onder andere de Brandweer, de Kustwacht, Stinapa, de sleepbotenmaatschappij KTK uit Curacao, het havenkantoor, de afdeling Toezicht en Handhaving en ook de rampencoördinator van het Openbaar Lichaam Bonaire hebben aan de training deelgenomen.

Rijkswaterstaat (RWS) is de uitvoeringsorganisatie die belast is met rampen. In verband hiermee heeft de RWS ook direct contact met de havenmeester in het geval van een incident op zee. De RWS is elk jaar op Bonaire om hun expertise en kennis over te brengen. Naast de RWS-training heeft het Ministerie van Infrastructuur ook verschillende materialen voor Bonaire gekocht. 

Tijdens de workshop van dit jaar heeft de RWS informatie gegeven over de taken die de RWS uitvoert. Ook kwam naar voren de verschillende technieken voor incidentbestrijding met een focus op olierampen. Bovendien worden verschillende trainingen georganiseerd met ‘inflatable oil booms, skimmer pumps en current buster’. Al deze materialen zijn speciaal voor een mogelijke olieramp op zee. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: