Afgelopen vrijdag 9 oktober hebben de eerste 10 kustwachters van de nieuwe Basisopleiding Kustwacht (BOK) hun studie afgerond en hun diploma’s uitgereikt gekregen.

Afgelopen vrijdag 9 oktober hebben de eerste 10 kustwachters van de nieuwe Basisopleiding Kustwacht (BOK) hun studie afgerond en hun diploma’s uitgereikt gekregen. De jonge kustwachters uit Aruba, Curaçao en St. Maarten zijn op 1 januari 2020 met hun éénjarige studie begonnen maar door de uitbraak  van Covid-19 is dit anderhalve jaar geworden.

Tijdens de BOK zijn de aspiranten veel verschillende vaardigheden en theoretische kennis bijgebracht. Zoals veiligheid op zee, EHBO, Wapen- en schietvaardigheid, boarding technieken, maritieme wetskennis en fysieke training. Discipline en Integriteit waren belangrijke onderwerpen tijdens de opleiding. Daarnaast hebben zij de opleiding tot buitengewoon agent van politie (BAVPOL) gevolgd aan de politie Opleidingsinstituut Rechtshandhaving en Veiligheid Curaçao (ORV).

Het resultaat is zelfstandige en betrouwbare kustwachters die klaar zijn voor de uitdagingen die de maritieme handhaving met zich brengt.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: