Prohibishon di plèstik di un un solo uso na Boneiru Verbod op Single Use Plastic op Bonaire

 

Prohibishon di plèstik di un un solo uso na Boneiru Verbod op Single Use Plastic op Bonaire

 

Kralendijk – For di luna di mart 2022 no ta pèrmití pa bende ni suministrá saku, pipa pa bebe kuné i fòrki, kuchú i kuchara di plèstik mas na Boneiru. Despues di 8 luna e prohibishon akí ta konta tambe pa empake di stirofom pa kuminda. Den e periodo di transishon empresanan por kaba ku nan stòk di plèstik desechabel. 

Gradualmente lo amplia e produktonan prohibí di plèstik desechabel. Den e fase aktual esakinan ta saku, pipa pa bebe kuné i fòrki, kuchú i kuchara di plèstik i empake di stirofom pa kuminda. Selekshon di e produktonan akí ta basá riba sosten amplio bou di e partidonan konsultá. Manera negoshinan di benta por mayor, supermarket- i restorantnan, TCB, Duana i Selibon. 

Entidat Públiko Boneiru ta aspirá un Boneiru mas limpi ku ménos shushi kantu di kaminda i den naturalesa pa un ambiente di biba mas salú. Ku e prohibishon akí nan ta spera di redusí e kantidat di plèstik desechabel na Boneiru. E kantidat grandi di plèstik desechabel den laman i riba tera ta oumentando tur aña ainda. Esaki ta dañino pa nos medio ambiente. Un Boneiru liber di plèstik ta saludabel pa su habitantenan, krusial pa medio ambiente, atraktivo pa turismo i ku esei bon pa ekonomia.

Resientemente diputado Kroon a presentá e ordenansa ku ta kontené e prohibishon di plèstik desechabel den Konseho Insular. Konseho Insular a bai di akuerdo ku e ordenansa insular pa prohibí plèstik desechabel (plèstik di un solo uso) seis luna despues di nan aprobashon. E prohibishon ta enfoká riba benta i suministro di plèstik desechabel.

Dentro di poko ta kuminsá un kampaña di informashon kaminda Entidat Públiko Boneiru lo kompartí mas informashon ku empresarionan i habitantenan.   


Verbod op Single Use Plastic op Bonaire 

 

Kralendijk – Vanaf maart 2022 mogen plastic draagtassen, rietjes, roerstaafjes en bestek niet meer verkocht noch verstrekt worden op Bonaire. Over 8 maanden geld dit verbod ook voor styrofoam maaltijdverpakkingen. Bedrijven kunnen in de overgangsperiode hun voorraad wegwerp plastic opmaken.

De verboden wegwerpplastic producten zullen gedeeltelijk worden uitgebreid. In de huidige fase zijn dat plastic draagtassen, rietjes, roerstaafjes, bestek en styrofoam maaltijdverpakkingen. De selectie van deze producten  is gebaseerd op breed draagvlak onder geconsulteerde partijen. Zoals groothandels, supermarkten en restaurants, TCB, Douane en Selibon.

Het OLB streeft naar een schoner Bonaire met minder zwerfafval voor een gezonde leefomgeving. Zij hoopt met dit verbod de hoeveelheid wegwerpplastic op Bonaire te verminderen. De grote hoeveelheid wegwerpplastic in zee en op land neemt nog jaarlijks toe. Dit is schadelijk voor ons milieu. Een plasticvrij Bonaire is gezond voor de inwoners, cruciaal voor het milieu, aantrekkelijk voor toerisme en daarmee goed voor de economie.

De verordening waarin het verbod op wegwerp plastic staat is onlangs door Gedeputeerde Kroon gepresenteerd in de eilandsraad. De eilandsraad heeft ingestemd met de eilandsverordening om wegwerpplastic (single use plastic) zes maanden na hun akkoord te verbieden. Het verbod richt zich op de verkoop en verstrekking van wegwerp plastic. 

Binnenkort start de voorlichtingscampagne waarin het OLB meer informatie zal delen met ondernemers en inwoners. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: