CITRO en KUSTWACHT voorkomen dat grote motorcat bij Oostpunt zinkt en sleept het vervolgens samen met KTK naar veilige haven

 

Citro Curacao

CITRO en KUSTWACHT voorkomen dat grote motorcat bij Oostpunt zinkt en sleept het vervolgens samen met KTK naar veilige haven
Vrijdagochtend half 12 ging het alarm bij onze vrijwilligers. “Motorjacht van 70 foot 3 mijl buiten Oostpunt maakt water en dreigt te zinken”. Er konden zich gelukkig direct weer 6 personen vrijmaken van hun dagelijkse werk om mens en materiaal te gaan redden. De geallarmeerde Kustwacht was alvast ter plekke gekomen en niet veel later ook de CITRO. Vrijwilligers met Waterpompen werden overgezet om de reeds tot middeldiepe water uit de bilge snel weg te kunnen pompen. Onze reddingsboot Braakman begon het schip alvast te slepen al was het om het schip meer stabiel in de golven te houden voor het pompen. Na enig pomp en zoekwerk werd de lekkage gevonden en het lek gedicht. Door het enorm gewicht van de motorcat was deze net een maatje te groot voor onze reddingsboot waardoor de KTK ingeroepen werd om het naar binnen te slepen. Rond 15:40 wordt de sleep overgedragen aan KTK ter hoogte van Fuikbaai, die het schip naar de veilige haven in het binnenwater sleept.
Weer een geslaagde reddingsactie van CITRO met behulp van Kustwacht en KTK.

 

Click here / Klik aki pa wak kuantu aktividat interesante e muchanan ta hasi https://www.facebook.com/Total-Care-Institute-454507071305043
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: