Ministerio di Finansa a prolongá e posibilidat di sanashon di debe habri di impuesto te ku 31 di desèmber 2021 / Saneringsmogelijkheid wegens succes verlengd door het ministerie van Financiën tot en met 31 december 2021 

Instrukshon pa Ontvanger kobra debe habri di impuesto 

Ministerio di Finansa a prolongá e posibilidat di sanashon di debe di impuesto te ku 31 di desèmber 2021

 

12 di yüli 2021 Ministerio di Finansa a publiká instrukshon pa kobra impuesto, den kua a duna posibilidat pa den kaso di pago total di un suma di debe di impuesto habrí, por hasi un petishon pa sanashon di e suma restante. E regulashon manera deskribí den e instrukshon tabata en prinsipio bálido pa un periodo di tres luna, terminando riba 12 di òktober 2021. 

 

Pa motibu di éksito, Ministerio di Finansa a prolongá e posibilidat di sanashon te ku 31 di desèmber 2021. Den e kaso aki mester menshoná ku for di awor e instrukshon ta balido tambe pa impuesto di tereno manera e tabata aplikabel te ku 31 di desèmber 2013, pa primanan soshal i e seguro di trahado. Lo spera ku agregashon di primanan soshal den e ámbito di ehekushon di e regulashon di sanashon lo tin, meskos ku den kaso di impuestonan un efekto positivo riba entrada riba término kòrtiku i largu. 

 

Ta spera ku kontinuashon di e regulashon di sanashon te ku fin di aña lo generá NAf 11,6 mion di entrada di impuesto èkstra ku e posibilidat ku e suma aki lo oumentá te ku Naf 16,2 mion. Ta kalkulá ku for di 2021 lo generá un montante di NAf 19 mion di prima soshal pa aña. E meta ta realisashon di NAf 19 mion (2,5%) èkstra na 2021, 2022 i 2023 kompará ku e nivel di 2020. A base di sifra di realisashon te ku ougùstus 2021 esaki ta parse un meta ku por realisá te ku awor aki. Pa e aña di presupuesto aktual esaki ta nifiká  realisashon di e entrada di prima ku ta NAf 44,4 mion mas haltu ku a presupuestá anteriormente.

 

**********

 

 

 Richtlijnen ter invordering van openstaande schulden bij de ontvanger

Saneringsmogelijkheid wegens succes verlengd door het ministerie van Financiën tot en met 31 december 2021

 

Op 12 juli 2021 werden richtlijnen voor de invordering van belastingen gepubliceerd door het Ministerie van Financiën, waarbij de mogelijkheid werd gegeven om bij betaling ineens van een geldbedrag aan openstaande belastingschulden sanering aan te vragen voor het resterend bedrag. Deze saneringsregeling zoals die was opgenomen in de richtlijnen was in beginsel geldig voor een periode van drie maanden, eindigend op 12 oktober 2021.

 

De saneringsmogelijkheid is, wegens succes, verlengd door het ministerie van Financiën tot en met 31 december 2021. Hierbij moet worden vermeld dat de richtlijnen voortaan ook gelden voor de grondbelasting zoals die van toepassing was tot en met 31 december 2013, de sociale premies en de werknemersverzekeringen. Toevoeging van de sociale premies aan de werkingssfeer van de saneringsregeling zal naar verwachting evenals bij de belastingen een positief effect hebben op de opbrengsten op zowel korte als lange termijn.

 

Continuering van de saneringsregeling tot jaareinde zal naar verwachting zo’n NAf 11,6 miljoen aan extra belastinginkomsten genereren met de mogelijkheid dat dit bedrag oploopt tot NAf 16,2 miljoen. De meeropbrengsten voor sociale premies worden op jaarbasis vanaf 2021 op NAf 19 miljoen gecalculeerd. Het doel is het realiseren van NAf 19 miljoen (2,5%) meeropbrengsten in 2021, 2022 en 2023 ten opzichte van het niveau van 2020. Op basis van de realisatiecijfers t/m augustus 2021 lijkt dit vooralsnog een haalbare doelstelling. Dit betekent voor het huidige begrotingsjaar een realisatie van de premieopbrengsten welke NAf 44,4 miljoen hoger ligt dan oorspronkelijk begroot.

 

********** 

 

Click here / Klik aki pa wak kuantu aktividat interesante e muchanan ta hasi https://www.facebook.com/Total-Care-Institute-454507071305043
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: