Ontvangst Jaarboek Parlementaire Geschiedenis

Ontvangst Jaarboek Parlementaire Geschiedenis

16 november 2021

Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn nam op dinsdag 16 november de eerste exemplaren in ontvangst van de 23ste editie van het Jaarboek Parlementaire Geschiedenis. Dat deed hij mede namens Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp. Het jaarboek is een initiatief van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis en heeft dit jaar als thema Wetenschap en Politiek.

Jaarboek 2021

Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp was niet aanwezig vanwege het plenaire coronadebat op dinsdag 16 november. Thom de Graaf, voorzitter van het bestuur van de stichting Parlementaire Geschiedenis, overhandigde de exemplaren aan de Eerste Kamervoorzitter. De overhandiging van het Jaarboek 2021 vond plaats in het gebouw van de Raad van State in Den Haag. Vanwege de coronamaatregelen was het deels fysiek en deels digitaal. Naast de Eerste Kamervoorzitter sprak ook Jaap van Dissel (RIVM) over het thema van het jaarboek.

Politiek, wetenschap en publiek

De Eerste Kamervoorzitter constateerde dat het publiek niet altijd evenveel vertrouwen meer heeft in de wetenschap en de politiek, “Het evenwicht tussen de drie is soms zoek”. Om die reden wil hij het thema van het jaarboek verbreden. “Ik ben vandaag zo vrij geweest om een derde element toe te voegen: het publiek. In deze tweede trias, naast de klassieke trias politica, vervullen wetenschappers, politici en burgers ieder hun rol. Met als kernopdracht goed luisteren”, aldus de Eerste Kamervoorzitter.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: