“coaching” pa empresarionan den e sektor di agrikultura “coaching” voor ondernemers in de landbouwsector

 

 

Proyekto “di Simia pa Produkto” ku “business coaching” pa empresarionan den e sektor di agrikultura 

 

Kralendijk – E proyekto “di Simia pa Produkto” ta yuda awor tambe ku “business coaching” (guia di negoshi) pa empresarionan den sektor di agrikultura. E meta ta pa duna guia na empresario eksistente i nobo den sektor di agrikultura tokante entre otro kon pa lanta un negoshi, kon pa manehá i/òf atministrá un negoshi, i duna guia pa skibi plan di negoshi. Un empresario eksistente i futuro empresario ku ta deseá esaki, por apliká pa risibí guia profeshonal ku ta konsistí di duna konseho i informashon durante e proseso pa establesé òf reinforsá un negoshi. 

 

Pa por partisipá na e “Business Coaching” un empresario den ramo di agrikultura por apliká pa un di e tres opshonnan ku ta ofresé. E gastunan di e opshon ku skohe ta wòrdu kubri parsialmente dor di e proyekto ‘di Simia pa Produkto’ di gobièrnu di Boneiru. E tres opshonnan ta: 

 

  • “Coaching” básiko operashon komersial;

“What is doing business” – Kiko ta enserá hasi negoshi.
Esaki ta kosta $250,- di kual gobièrnu ta kubri $150,-i persona ku a hasi petishon $100,-.

  • Deskribí proseso òf manual di operashon di bo negoshi. Esaki ta kosta $350,- di kual gobièrnu ta kubri $250,- i persona ku a hasi petishon $100,-.
  • Skibi plan di negoshi; Esaki ta kosta $450,- di kual gobièrnu ta kubri $350,- i persona ku a hasi petishon $100,-.

Pa kada opshon e (futuro) empresario ta paga solamente un montante fihó di $100,-.

Pa e formulario di aplikashon pa e insentivo “Business Coaching”, interesadonan por akudí na bali di unidat di Asuntunan Ekonómiko na Direktorado Planifikashon i Desaroyo, Departamentu di Maneho i Proyekto na Kaya Amsterdam # 21.

 

Pa kualke pregunta i/òf pa entregá e formulario yená, por tuma kontakto ku Edsel Cecilia na 717-5330 ekstenshon 5041 òf por manda un meil pa edsel.cecilia@bonairegov.com. Por tuma kontakto tambe ku Maurice Adriaens na 717-8836 òf por manda un meil na maurice.adriaens@bonairegov.com.

 

Pa mas informashon tokante di e insentivonan por sigui e página di Facebook “di Simia pa Produkto” òf por tuma kontakto ku Direktorado di Planifikashon i Desaroyo, unidat di Asuntunan Ekonómiko. 

 

 
Project “di Simia pa Produkto” met “business coaching” voor ondernemers in de landbouwsector

 

Kralendijk – Het project “di Simia pa Produkto” helpt nu ook met het geven van “business coaching” aan ondernemers in de landbouwsector. Het doel is om begeleiding te geven aan bestaande en nieuwe ondernemers in de landbouwsector over onder andere het oprichten van een bedrijf, het leiden en/of het administratief beheren van een bedrijf en het geven van begeleiding bij het schrijven van een ondernemingsplan. Een reeds bestaande en toekomstige ondernemer die dit wenst, kan een aanvraag indienen om professionele begeleiding te ontvangen die bestaat uit het geven van advies en informatie gedurende het proces dat het bedrijf wordt opgericht of versterkt. 

 

Om te kunnen deelnemen aan de “Business Coaching” kan een ondernemer die werkzaam is in de landbouwsector een aanvraag doen voor één van de aangeboden opties. De kosten verbonden aan de optie waarvoor wordt gekozen, worden gedeeltelijk betaald door het project “di Simia pa Produkto” van het openbaar lichaam Bonaire. De drie opties zijn:

 

  • Basiscoaching commerciële bedrijfsvoering;

“What is doing business” – wat houdt het in om zaken te doen?
Dit kost $250,- waarvan de overheid $150,- betaalt en de aanvrager $100,-.

  • Beschrijving van het proces of handleiding van je bedrijf; dit kost $350,- waarvan de overheid $250,- betaalt en de aanvrager $100,-.
  • Ondernemingsplan schrijven; dit kost $450,- waarvan de overheid $350,- betaalt en de aanvrager $100,-.

Bij alle opties betaalt de (toekomstige) ondernemer alleen een vast bedrag van $100,-.

 

Voor het aanvraagformulier voor de “incentive” van “Business Coaching”, kunnen geïnteresseerden zich melden bij de balie van de unit Economische Zaken van de Directie Ruimte en Ontwikkeling, afdeling beleid en projecten aan de Kaya Amsterdam # 21.

 

Voor vragen en/of ter indiening van het ingevulde aanvraagformulier, kan contact worden opgenomen met de heer Edsel Cecilia op telefoonnummer 717-5330 extensie 5041 of er kan een e-mail gestuurd worden naar edsel.cecilia@bonairegov.com. Er kan ook contact worden opgenomen met de heer Maurice Adriaens op telefoonnummer 717-8836 of er kan een e-mail gestuurd worden naar maurice.adriaens@bonairegov.com.

Meer informatie over de “incentives” is te vinden op de Facebook pagina “di Simia pa Produkto” of er kan contact worden opgenomen met Directie Ruimte en Ontwikkeling, unit Economische Zaken. 

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: