Dia internashonal di hende ku limitashon / “Internationale dag  van mensen met een beperking

 

Dia internashonal di hende ku limitashon

 

Kralendijk – Dia 13 di desèmber 2006 Nashonnan Uní a aprobá e ‘Tratado relashoná ku derechonan di personanan ku limitashon’ i nan a proklamá dia 3 di desèmber komo e dia internashonal pa personanan ku limitashon, Dia Mundial di Hende ku Limitashon’.

Internashonalmente ta selebrá e dia akí riba 3 di desèmber i e ta entre otro intenshoná komo enkurashamentu pa tene e diskushon tokante derecho di ser humano i derecho igual pa hende ku limitashon den komunidat riba agènda.

Na Boneiru tambe riba e dia akí ta dediká atenshon èkstra na e grupo di hende akí. 

Kolegio Ehekutivo ta boga pa tur hende na Boneiru haña posibilidat pa por move i rekreá. Inkluso personanan ku limitashon.

Den kuadro di esaki ta kuminsá otro aña ku aktividat di moveshon i rekreashon pa personanan ku limitashon i pa hende grandi. Pa esaki ta bai hasi uso di materialnan i medionan spesial. Huntu ku profeshonalnan kapasitá ta stimulá personanan ku registrá pa e aktividatnan akí, pa rekreá i move. Miembronan di famia i hendenan ku boluntariamente ta duna kuido na e personanan akí (mantelzorg) tambe ta bon biní.

Ku e dia akí Kolegio Ehekutivo ke brinda personanan ku limitashon un dia dushi i plasentero i alabes enkurashá komunidat boneriano pa nan tambe kuminsá move pa e grupo di enfoke akí. 

 

 

“Internationale dag  van mensen met een beperking

 

Kralendijk – Verenigde Naties hebben op 13 december 2006 het ‘Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap’ aangenomen en 3 december uitgeroepen als de internationale dag voor personen met een handicap, de ‘Wereld Gehandicapten Dag’.

Deze dag wordt internationaal op 3 december gevierd en is onder meer bedoeld als aanmoediging om de discussie over mensenrechten en gelijke kansen voor mensen met een beperking binnen de samenleving op de agenda te houden.

Ook op Bonaire wordt op deze dag extra aandacht aan deze groep mensen besteed.

Het bestuurscollege streeft ernaar dat iedereen op Bonaire de mogelijkheid krijgt om te kunnen bewegen en recreëren. Inclusief personen met een beperking.

In het kader hiervan, zal er volgend jaar gestart worden met beweeg- en recreatie activiteiten voor personen met een beperking en ouderen. Hiervoor worden speciale materialen en middelen ingezet. Samen met bekwame professionals, worden personen die zich voor deze activiteiten aanmelden, gestimuleerd om te recreëren en te bewegen. Familieleden en mantelzorgers zijn ook welkom.

Ook zullen er aanpassingen plaatsvinden op diverse plaatsen aan het water, om makkelijker in zee te kunnen. Over dit initiatief zal begin volgend jaar meer gecommuniceerd worden.

Het bestuurscollege wil met deze dag, personen met een beperking in het zonnetje zetten en de samenleving van Bonaire aanmoedigen, om ook in beweging te komen voor deze doelgroep.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: