Notisia di polis di djárason 22 di desèmber te ku djabièrnè 24 di desèmber 2021/Politieberichten van woensdag 22 december tot en met vrijdag 24 december 2021

 

Notisia di polis di djárason 22 di desèmber te ku djabièrnè 24 di desèmber 2021

 

Pèrsekushon ta kondusí na detenshon

Alrededor di 2.30 or di mardugá riba djabièrnè 24 di desèmber polis a duna shofùr di un outo ku tabata kore den direkshon prohibí, òrdu pa para. E shofùr a neglishá esaki i a sigui kore. Esaki a kondusí na un pèrsekushon. Na momentu ku a logra para e sospechoso, el a baha for di outo i trata di hui na pia miéntras e tabata hasi moveshonnan sospechoso den direkshon di su tas. Esaki a pone ku polis a los algun tiru di atvertensia despues di kua e hòmber di inisial M.M. St.J. di 38 aña a keda pará. Durante di kòntròl mas aleu a topa supstansianan prohibí riba dje. A detené e konekshon ku violashon di e Lei di Opio BES.

 

Aksidente ku bròmer riba Kaya Industria

Riba djabièrnè 24 di desèmber, alrededor di 1 or di mardugá un aksidente ku un bròmer a tuma lugá riba Kaya Industria. Ambulans a transportá pasahero di e bròmer pa hospital pa tratamentu médiko. Komo ku zeta a plama riba e kaminda a konsekuensia di e aksidente, a enbolbí brantwer pa atendé ku esaki. Kousa di e aksidente no ta konosí. 

 

Hòmber ta maltratá otro partido enbolbí den aksidente

Den oranan di mardugá riba djabièrnè 24 di desèmber a detené un hòmber di inisial S.C.C. di 52 aña na Kaya Andres A. Emerenciana en konekshon ku maltrato. E sospechoso tabata enbolbí den un aksidente ku a tuma lugá algun ratu promé i el a maltratá shofùr di e otro outo dilanti di polis. 

 

A konfiská bròmer despues di fevermentu

Riba djabièrnè 24 di desèmber a detené un muhé di inisial T.A.M.T. di 32 aña na Kaya C.E.B. Hellmund pa no duna oido na òrdu di polis i resistensia ku violensia durante di detenshon. Algu mas promé un bròmer tabata buta fever. Na momentu ku a papia ku e shofùr tokante esaki, e muhé bin hasi fèrfelu i a detené. A konfiská e bròmer tambe.

 

Kiebro den kas

Riba djaweps 23 di desèmber a drenta keho di kiebro na Seru Grandi. Entre 3.45 or I 5 or di atardi, deskonosínan a kibra drenta un kònteiner den kura di e kas na e adrès menshoná i a bai ku vários hèrmènt. Ta trata di, entre otro, tres mashin di bora kolo bèrdè, un ‘drainer’, un mashin di zag i un mashin di skür, tur di marka Makita. Ta investigando e kas.

 

Aksidente entre outo i skuter

Alrededor di 4 or di atardi riba djaweps 23 di desèmber, un aksidente entre un skuter i un outo a tuma lugá riba Bulevar E.E.G. ambulans a transportá shofùr di e skuter pa hospital pa tratamentu médiko. Kousa di e aksidente no ta konosí.

Detenshon Lei di Opio BES

Den oranan di mardugá riba djaweps 23 di desèmber, a detené un mucha muhé di inisial C.S. di 17 aña di edat riba Kaya Papa Cornes. A para un outo pa kòntròl. Un di e okupantenan tabatin un sigaria di mariwana den su man loke tabata motibu pa bai ofer na un kòntròl basa riba Lei di Opio BES. E mucha muhé tabata mustra komportashon sospechoso i a kontrolá e mas aleu. A resultá ku e tabatin artíkulonan pa prosesá droga huntu kuné. Durante di su detenshon el a resistí pisa. A detené pa violashon di Lei di Opio BES, pa resistensia durante di detenshon i pa no duna oido na òrdu di polis.

 

Aksidente Kaya Nikiboko Nort

Alrededor di 3.15 or riba djárason 22 di desèmber sentral di polis a risibí notifikashon di un aksidente entre dos outo na altura di e krusada ku ta konektá Kaya Pos di Amor ku Kaya Nikiboko Nort ku otro. Personal di ambulans a trata shofùr di ámbos outo na e sitio  mes.  

 

KPCN ta pidi pa ta alerta riba kumplimentu ku e reglanan di Corona durante dianan di fiesta
Pasku ta den porta. Un periodo durante kua miembronan di famia ta bini huntu i turistanan ta bishitá nos isla. Tur ku e intenshon pa pasa e dianan di fiesta akinan na un manera agradabel. Dor di Corona a hasi e regulashon mas estrikto, p’esei nos ke hasi un petishon na un i tur pa no opstante  e festividatnan limitá den seno di famia, riba kaya i na lokalidatnan, tene kuenta ku e reglanan na vigor.

Polis den kolaborashon ku e departamentu di Supervishon i Mantenshon di Entidat Públiko, lo kontrolá riba por ehèmpel kumplimentu ku e ‘social distance’ i e kantidat máksimo di persona ku ta permití. Na kada kaso lo wak ta di ki tipo di violashon(nan)  ta trata di dje i kua lo ta e mihó manera pa atendé ku esaki, hasiendo esaki ku rèspèt mutuo. Lo no tolerá violensia ferbal i/òf agresividat kontra nos trahadónan.

Kolaborashon di un i tur durante di kòntròlnan i na momentu  ku konstatá violashonnan ta kondusí na solushon  pasífiko. 

KPCN ta deseá komunidat kompleto felis dianan di fiesta!

 

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.

 

 

Politieberichten van woensdag 22 december tot en met vrijdag 24 december 2021

 

Achtervolging leidt tot aanhouding

Omstreeks 2.30 uur op vrijdag 24 december werd een stopteken gegeven aan de bestuurder van een auto die een verboden richting inreed. De bestuurder negeerde het stopteken en bleef doorrijden, waarop de politie de achtervolging  inzette. Nadat de verdachte was gestopt, probeerde hij te voet te vluchten, terwijl hij een verdachte beweging richting zijn tas maakte. De politie loste hierop enkele waarschuwingsschoten waarna de 38-jarige verdachte man met initialen M.M. St.J. uiteindelijk stil bleef staan. Bij nadere controle werden er verboden substanties bij hem aangetroffen. Hij werd aangehouden wegens overtreding van de Opiumwet BES. 

 

Aanrijding brommer op de Kaya Industria

Op vrijdag 24 december omstreeks 01.00 uur vond een aanrijding met een brommer plaats op de Kaya Industria. De bijrijder van de brommer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Doordat er olie op het wegdek terecht was gekomen als gevolg van de aanrijding werd de brandweer ingeschakeld voor de opruiming hiervan.  Oorzaak van de aanrijding is niet bekend.

 

Man mishandelt tegenpartij bij aanrijding

In de nachtelijke uren op vrijdag 24 december werd een 52-jarige man met initialen S.C.C. voor mishandeling aangehouden op de Kaya Andres A. Emerenciana. De verdachte was betrokken bij een aanrijding die iets eerder had plaatsgevonden en mishandelde de bestuurder van de andere partij waar de politie bij was. 

 

Brommer in beslag genomen na fever partij

Op vrijdag 24 december werd een vrouw met initialen T.A.M.T. van 32 jaar op de Kaya C.E.B. Hellmund aangehouden wegens het niet voldoen aan een vordering van de politie en wegens verzet met geweld tegen een ambtenaar in functie. Er werd kort hiervoor met een brommer gefevered. Toen de bestuurder hierop aangesproken werd, kwam de vrouw verhaal houden en werd aangehouden. De brommer is in beslag genomen.

 

Inbraak woning

Op donderdag 23 december werd aangifte gedaan van inbraak in Seru Grandi. Onbekenden hebben zich tussen 15:45 uur en 17:00 uur toegang verschaft in een container op het terrein van de woning op dit adres. Er zijn verschillende gereedschappen meegenomen, waaronder: drie groene boormachines van het merk Makita, een ‘drainer’ van het merk Makita, een zaagmachine van het merk Makita en een schuurmachine van het merk Makita. De zaak wordt onderzocht.

 

Aanrijding tussen scooter en auto

Omstreeks 16:00 uur op donderdag 23 december vond een aanrijding tussen een scooter en een auto plaats op de E.E.G. Bulevar. De bestuurder van de scooter werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Oorzaak van de aanrijding is niet bekend.

 

Aanhouding Opiumwet BES

Op donderdag 23 december, in de nachtelijke uren, werd een 17-jarge jonge vrouw met initialen C.S. op de Kaya Papa Cornes aangehouden.

Er werd een auto gestopt ter controle. Een van de inzittenden had een joint in zijn handen wat aanleiding gaf om over te gaan tot een controle in het kader van de Opiumwet BES. De jonge vrouw gedroeg zich verdacht en werd nader gecontroleerd. De verdachte bleek drugsverwerkingsartikelen bij zich te hebben. Tijdens het aanhouden verzette ze zich hevig. Zij werd aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet BES, voor verzet tegen een ambtenaar in functie en voor het niet voldoen een vordering van de politie.

 

Aanrijding Kaya Nikiboko Noord

Omstreeks 15:15 uur op woensdag 22 december kreeg de politiecentrale melding van een aanrijding tussen twee auto’s ter hoogte van de T-kruising van de Kaya Pos di Amor en de Kaya Nikiboko Noord. De bestuurders van beide auto’s werden ter plekke door het ambulancepersoneel behandeld.

 

KPCN vraagt alert te zijn op naleven corona regelgeving tijdens feestdagen

Het is bijna Kerst. Een periode waarin familieleden vanuit het buitenland samenkomen en toeristen het eiland bezoeken. Allen met de intentie om hier op een fijne manier de feestdagen door te brengen. De regelgeving is vanwege het Coronavirus aangescherpt, daarom willen wij iedereen vragen om desondanks de feestelijkheden in huiselijke kring, op straat en bij locaties, rekening te houden met de geldende regelgeving. 

 

De politie, in combinatie met Toezicht en Handhaving van het Openbaar Lichaam, controleert op bijvoorbeeld ‘social distance’ en het maximale aantal toegestane personen. Bij iedere melding zal er worden gekeken wat voor overtreding het betreft en wat de beste oplossing hiervoor is, met wederzijds respect. Verbaal geweld of agressie tegen onze medewerkers zal niet worden getolereerd.

Medewerking van een ieder bij controles en bij constatering van overtredingen leidt tot een vreedzame oplossing.

KPCN wenst de hele gemeenschap  fijne feestdagen!

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: