KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIANOTISIA POLISIAL

A kita motosaikel for di butadó di fever despues ku e la keda kondenáden Korte 

14 di aprel 2022 

A kita motosaikel for di butadó di fever despues ku e la keda kondenáden Korte 

Djárason último 13 di aprel, Korte den Promé Instansia di Kòrsou a sentensia J.E. di 28 aña pa  butamentu di fever riba Kaminda Rignald Recordino 29 di desèmber 2021. Korte a bai di akuerdo  ku demanda di fiskal pa kita motosaikel di e doño (verbeurd verklaren). Dor ku e kastigu aki ta unu hopi fuerte, e no a haña un kastigu adishonal. J.E. lo mester paga e daño ku e la kousa na e  outo di trabou (dienstauto) di KPC, na momentu ku e la purba di hui for di polis. E la pèrdè kontrol  riba e stür, bai dal kontra outo di polis i kasi kontra dos hende ku tabata presente. 

Fever ta un fenómeno ku un historia largu na Kòrsou. Pa algun e ta un divershon popular di  pueblo, pero otronan ta eksperensi’é komo molèster. Echo ta, ku fever riba kaya públiko ta bai  huntu ku situashonnan ku peliger di morto pa tantu usadónan di kaminda i hendenan presente.  Ademas di esei, e ta stroba tráfiko, blòkia kaminda i abitantenan di e besindario ta sufri molèster  di zonidu. Den e kaso aki tambe, butamentu di fever a okashoná un situashon peligroso pa e  hendenan ku tabata presente. E stürdó no tabata disponé reibeweis, e no ta tin un hèlm anto e  motosaikel no ta tin plachi di number, no tabata sigurá i belásten no tabata pagá. 

Kuerpo Polisial Kòrsou (KPC) i Ministerio Públiko (OM) huntu lo bai kombatí butamentu di fever.  Lo bai hasi kontròlnan mas riguroso i OM lo bai hasi mas esfuerso pa konfiskámotosaikel i outo. Esei ta nifiká ku polis por konfiská motosaikel òf outonan ku ta involukrá den butamentu di fever. OM lo hasi esfuerso pa pone kasonan di butamentu di fever komo prioridat riba e planifikashon di korte, ku e intenshon pa por kita e vehíkulonan (verbeurd verklaren). Ku e forma di kontrol aki,  

polis i OM ta spera di por manda un señal ku butamentu di fever riba kaminda públiko ta un ‘no go’. 

 

 

Feveraar is motor kwijt na veroordeling Gerecht 

Op woensdag 13 april jl. heeft het Gerecht in de Eerste Aanleg van Curaçao de 28-jarige J. E. veroordeeld  voor het feveren Kaminda Rignald Recordino op 29 december 2021. Het Gerecht volgde de eis van de  officier van justitie om de motor verbeurd te verklaren. Omdat deze straf erg hard aankomt, heeft hij  daarnaast geen andere straf meer gekregen. Wel moet J. E. de volledige schade vergoeden die hij heeft  aangericht aan de dienstauto van het KPC, toen hij probeerde te ontkomen aan de politie. Bij die poging  raakte hij de macht over het stuur kwijt en botste hij tegen de politieauto en bijna tegen twee omstanders.  

Fever is een fenomeen met een lange historie op Curacao. Voor sommigen is het een volksvermaak, maar  vele anderen ervaren het als overlast. Feit is dat fever op de openbare weg gepaard gaat met  levensgevaarlijke situaties voor weggebruikers en omstanders. Daarnaast wordt het verkeer gehinderd,  doordat de weg wordt geblokkeerd en bovendien ervaren buurtbewoners geluidsoverlast. Ook in deze  zaak leverde het feveren een gevaarlijke situatie op voor omstanders. De bestuurder beschikte daarnaast  niet over een rijbewijs, droeg geen helm en de motor had geen kentekenplaten, verzekering en de  belasting was niet betaald.  

KPC en OM trekken samen op bij de bestrijding van fever. Er wordt strenger gehandhaafd en het OM zet  meer dan voorheen in op het afnemen van de motor of auto. Dat betekent dat de politie motoren of  auto’s die betrokken zijn bij fever in beslag neemt. Het OM spant zich vervolgens in om feverzaken met  voorrang op zitting te plannen, met de intentie om het voertuig verbeurd te laten verklaren. Met deze  wijze van handhaven hopen politie en OM een signaal te geven dat fever op de openbare weg een no-go  is.  

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: