Minister Schouten: garantisá futuro di tayer sosial di Saba

E tayer sosial na Saba ta haña finansiamentu garantisá e periodo di gabinete akí. Asina minister Carola Schouten (Maneho di Pobresa, Partisipashon i Penshun) a anunsiá awe durante su bishita di trabou na Hulanda Karibense.

Minister Schouten brengt een bezoek aan Saba

Durante e bishita di trabou akí na Hulanda Karibense minister Schouten ta bishitá Saba komo promé. Aya el a bishitá entre otro e tayer sosial ‘The Garden’, unda persona ku ta alehá di e merkado laboral ta kultivá berdura i fruta pa e poblashon lokal. ‘The Garden’ ta ofresé lugá na nuebe persona. Sinembargo tin falta di rekurso finansiero stabil. Minister Schouten pa e motibu ei ta ofresé te 2025 un presupuesto garantisá pa ‘The Garden’.

Minister Schouten: “Ta importante pa tur hende por partisipá segun kapasidat. Kada hende ta balioso i tin algu pa añadí. Definitivamente mi a mira esei na ‘The Garden’ tambe. E empleadonan ku mi a papia kuné ta traha ku plaser i dedikashon. Un persona a papia di ‘teamwork’ pa mantené ‘The Garden’ operashonal. I konhuntamente nos mester hasié tambe. P’esei gabinete durante e periodo di gabinete akí kier garantisá finansiamentu pa brinda e tayer sosial akí un futuro. Despues nos ta bai papia ku otro tokante finansiamentu struktural.”

Lonneke Schut, direktor di Saba Reach Foundation (for di kua ‘The Garden’ ta forma parti di dje a bisa): “E tayer sosial aki na Saba tin un balor agregá grandi pa motibu ku e ta un lugá na unda personanan ta haña un segundo oportunidat i na mes momento ta traha riba desaroyo i kresementu. Sosten finansiero stabil ta mas ku bon biní.”

Di dos tayer sosial

Ademas e minister a anunsiá ku e kompania di trabou i desaroyo Weener XL di Den Bosch (Hulanda Oropeo) lo desaroyá huntu ku Saba un proyekto piloto pa un di dos tayer sosial riba e isla. “No ta tur hende por traha den ‘The Garden’. Ta trata di trabou den solo ku ta físikamente mas pisá. Direktor di ‘The Garden’ kier habri un di dos tayer sosial unda por traha obra di man pa bende riba e merkado lokal. Gabinete kier sostené i finansiá e proyekto piloto.”

E resultado di e proyekto piloto tambe lo forma parti di e kombersashonnan tokante finansiamentu struktural.

 

Minister Schouten: toekomst sociale werkplaats Saba garanderen

De sociale werkplaats op Saba krijgt deze kabinetsperiode gegarandeerd financiering. Dat maakte minister Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) vandaag bekend tijdens haar werkbezoek aan Caribisch Nederland.

Minister Schouten brengt een bezoek aan Saba

Tijdens het werkbezoek aan Caribisch Nederland doet minister Schouten als eerste Saba aan. Daar bezocht zij onder andere de sociale werkplaats ‘The Garden’ waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt groenten en fruit verbouwen voor de lokale bevolking. The Garden biedt plek aan negen mensen. Stabiele financiële middelen missen echter. Minister Schouten biedt daarom tot 2025 gegarandeerd budget voor The Garden.

Minister Schouten: “Het is belangrijk dat iedereen naar vermogen kan meedoen. Ieder mens is waardevol en heeft iets toe te voegen. Dat zag ik absoluut ook bij The Garden. De werknemers die ik sprak werken met plezier en toewijding. Een iemand noemde het ‘teamwork’ om The Garden draaiende te houden. En gezamenlijk moeten we het ook doen. Financiering wil het kabinet daarom voor deze kabinetsperiode garanderen om toekomst te bieden aan de sociale werkplek. Over structurele financiering voor daarna gaan we met elkaar in gesprek.”

Lonneke Schut, directeur Saba Reach Foundation (waarvan The Garden onderdeel is): “De sociale werkplaats hier op Saba is van grote toegevoegde waarde omdat het een plek is waar mensen een tweede kans krijgen en waar tegelijkertijd wordt gewerkt aan ontwikkeling en groei. Stabiele financiële ondersteuning is zeer welkom.”

Tweede sociale werkplek

Daarnaast heeft de minister bekend gemaakt dat werk- en ontwikkelbedrijf Weener XL uit Den Bosch (Europees Nederland) samen met Saba een pilot zal ontwikkelen voor een tweede sociale werkplaats op het eiland. “Niet iedereen kan in The Garden aan de slag. Het gaat om fysiek zwaarder werk in de zon. De directeur van The Garden wil een tweede werkplek openen waar men binnen creatieve handarbeid kan verrichten voor verkoop op de lokale markt. De pilot wil het kabinet ondersteunen en financieren.” 

De uitkomst van de pilot wordt tevens meegenomen in de gesprekken over structurele financiering.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: