google.com, pub-5639114718427035, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Minister di GMN ta splika proposishon pa redusí pakete di BVZ den SER 

WILLEMSTAD, 3 di yüni 2022 – Durante un reunion preparatorio ekstraordinario, spesialmente konvoká pa Konseho Sosial Ekonómiko (SER), ku a tuma lugá 3 di yüni 2022, Minister di Salubridat Públiko, Medio Ambiente y Naturalesa (GMN) sra. Dorothy Pietersz-Janga, huntu ku su asesornan, riba invitashon di SER, a duna un splikashon riba e proyekto di e dekreto gubernamental konteniendo medidanan pa redusí gastunan den e Fondo di Seguro Básiko BVZ, ku a ser presentá na SER pa konseho. Ophetivo prinsipal di e proyekto di e dekreto gubernamental aki ta pa tuma medidanan pa kontrolá i redusí gastunan den sektor di salubridat públiko. Pa por logra e ophetivo aki mester ahustá algun dekreto gubernamental ku ta kontené medidanan general pa aplikashon di e Ordenansa riba Seguro Básiko.

Riba e potrèt: Minister Dorothy Pietersz-Janga kompañá pa algun miembronan di SER i nan suplentenan.

 

Minister GMN licht pakketversmallingsvoorstel BVZ toe in SER

 

WILLEMSTAD, 3 juni 2022 – In een speciaal daarvoor bijeengeroepen voorbereidende vergadering van de Sociaal-Economische Raad (SER), die op 3 juni 2022 heeft plaatsgevonden, heeft de Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) mevrouw Dorothy Pietersz-Janga, samen met haar naaste adviseurs, op uitnodiging van de SER, een nadere mondelinge toelichting gegeven op het bij de SER voor advies aanhangig gemaakt conceptlandsbesluit Beheersmaatregelen Fonds Basisverzekering Ziektekosten (BVZ). Dit conceptlandsbesluit heeft als voornaamste doel maatregelen te treffen ter beheersing en verlaging van de kosten in de gezondheidszorg. Om dat doel te bereiken worden enkele landsbesluiten, houdende algemene maatregelen, die ter uitvoering strekken van de Landsverordening basisverzekering ziektekosten, aangepast.

Op foto: de Minister van GMN mw. Pietersz-Janga geflankeerd door enkele leden en plaatsvervangende leden van de SER.

 

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: