E magia di agrikultura ku LVV

Total Care Institute
Kinderdagverblijf en Naschoolse Opvang & Activiteiten
* Gekwalificeerde groepsleidsters
* Uw baby vanaf 6 weekjes oud
* Gevarieerde educatieve activiteiten
* Maandelijkse thema’s
* Het hele jaar door geopend
Bel of stuur een whatsapp bericht naar het nummer 5123160 voor nadere informatie en inschrijving
Klik hier oom naar onze FaceBook te gaan:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100045700818054

E magia di agrikultura ku LVV

Ku esaki Boneiru ta disponé di un atrakshon mas, kaminda kulturanan i generashonnan ta bini huntu.

E di tres edishon di e dia habrí na e proyekto pa promové agrikultura, krio di bestia i piská a hala sentenáres di hende. E echo ku hopi turista tambe tabata presente na e evento, ta pasobra a hasi promoshon aktivamente pa e dia habrí na hotèlnan i risòrtnan. Asina turistanan por a bin purba kiko Boneiru tin di ofresé riba tereno di agrikultura, krio di bestia i kultura.

Ku esaki Boneiru ta disponé di un atrakshon mas, kaminda kulturanan i generashonnan ta bini huntu. E interes pa kultivá propio bèrdura i fruta kada biaha ta bira mas grandi i por a ripará esaki durante e último tres dianan habrí. Ku e dia habrí LVV ta guia e bishitantenan den e mundu di agrikultura i e kultura boneriano. E demonstrashonnan a siña e bishitantenan tokante kon pa kultivá mata, fermentá desperdisio di kushina, kultivá ‘dragon fruit’, kria bestia i kushiná diferente kuminda krioyo. Di e manera akí a lanta interes serka e bishitantenan pa purba hasi esaki na kas mes tambe. E bishitantenan por a akudí na e stèntnan pa kumpra mata, kos di boka dushi i kuminda krioyo, kos di bebe trahá na kas i asesorionan pa kas. Naturalmente tabatin sufisiente kos pa e muchanan tambe hasi.

E dia habrí pa un ratu a rebibá rekuerdonan di e Boneiru di ántes. Ku músika boneriano i aktuashon di Foyan Boyz i un ‘jamsession’ esaki tabata un fiesta típiko boneriano. Banda di esaki señora Gacha Coffie di Rincon a bin demonstrá kon ántes nan tabata kushiná kadushi. Ku hopi atenshon e bishitantenan a opservá kon ta pela e kadushi, pa despues batié pa hasié moli riba piedra. Naturalmente nan por a purba e kuminda tradishonal akí. Aunke kadushi ta konosí ta Boneiru, tabatin bishitante ku pa promé biaha a purba esaki.

Maurice Adriaens, lider di proyekto di LVV, ta hopi satisfecho tokante kon e dia habrí a kana. Ku e dianan habrí mas i mas e ke inkluí e elemento di kultura di Boneiru. Naturalmente LVV ke gradisí tur hende pa nan aporte na e éksito di e dia habrí akí. Un palabra di gratitut ta bai tambe pa e bishitantenan i e doñonan di stènt pa nan presensia ameno. Un danki spesial ta bai pa e tim di LVV, señora Gacha Coffie ku a kushiná kadushi, Saeed di LVV ku a ofresé e tayer tokante trahamentu di tera pa mata i e tim di Selibon.

LVV ya kaba ta anhelando e di kuater edishon di nan dia habrí i nan ta apresiá sugerensianan pa hasié mas mihó ainda.

 

De magie van landbouw met LVV

Bonaire is hiermee een attractie rijker waar culturen en generaties samensmelten.

Op de derde editie van de open dag bij het project om landbouw, veeteelt en visserij te bevorderen zijn honderden mensen op afgekomen. Dat er nu ook veel toeristen bij het evenement aanwezig waren kwam omdat de open dag actief werd gepromoot bij hotels en resorts. Zo konden toeristen komen proeven van wat Bonaire te bieden heeft op het gebied van landbouw, veeteelt en cultuur.

Bonaire is hiermee een attractie rijker waar culturen en generaties samensmelten. De interesse voor het verbouwen van eigen groente en fruit wordt steeds groter en dat is te merken aan de afgelopen drie open dagen. Met de open dag nam LVV de bezoekers mee in de wereld van landbouw en de Bonairiaanse cultuur. De demonstraties leerden de bezoekers over het houden van planten, fermenteren van keukenafval, ‘dragon fruit’ kweken, houden van vee en het maken van verschillende nationale gerechten. Zo werd de interesse bij de bezoekers gewekt om het ook thuis te proberen. Bij de stands konden bezoekers terecht voor planten, lokale lekkernijen en eten, zelfgemaakte dranken en woonaccessoires. Natuurlijk was er voor de kinderen ook genoeg te doen.

De open dag bracht weer even de herinneringen van het Bonaire van vroeger terug. Met Bonairiaanse muziek en optredens van Foyan Boyz en een jamsessie was het een Bonairiaans feest. Daarnaast kwam mevrouw Gacha Coffie uit Rincon om te demonstreren hoe Kadushi (cactus soep) vroeger bereid werd. Bezoekers keken aandachtig toe hoe de cactus gepeld werd en daarna op de traditionele manier fijngestampt werd met een stenen gerei. Natuurlijk kon er ook geproefd worden van deze traditionele soep. Hoewel de Kadushi bekend is op Bonaire, waren er bezoekers bij die het voor de eerste keer konden proeven.

Maurice Adriaens, projectleider LVV, is heel tevreden over het verloop van de open dag. Met de open dagen wil hij steeds meer het element van de cultuur van Bonaire meenemen. LVV wil natuurlijk iedereen bedanken voor hun bijdrage aan het succes van de open dag. Er gaat een dank uit naar de bezoekers en standhouders voor hun aanwezigheid en gezelligheid. Een speciale dank gaat uit naar het team van LVV, mevrouw Gacha Coffie die kadushi maakte, Saeed van LVV die de workshop over het maken van potgrond gaf en het team van Selibon.

LVV kijkt al uit naar de vierde editie van de open dag en staat open voor ideeën om het nog beter te maken.

 

 

Total Care Institute
Guardería y Actividades después de la escuela
* Líderes de grupo calificados
* Tu bebé a partir de las 6 semanas
* Actividades educativas variadas
* Temas mensuales
* Abierto todo el año
Llame o envíe un mensaje de WhatsApp al número +59995123160 para más información e inscripción
Has click en este enlace pa visitar la pagina de FaceBook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100045700818054
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: