Gobièrnu di Bonaire ta tuma medida na diferente sitio pa motibu di yobida fuerte.

Gobièrnu di Bonaire ta tuma medida na diferente sitio pa motibu di yobida fuerte.

Awe djasabra 5 di novèmber for di den oranan di mainta Boneiru tabatin algun yobida fuerte.

Pa motibu di e yobida fuerte di awe durante basta ora, gobièrnu mester a tuma medida na diferente sitio. Awe djasabra 5 di novèmber for di den oranan di mainta Boneiru tabatin algun yobida fuerte. Mayoria molèster tabata pa motibu di áwaseru pa oranan largu. Esaki tabatin komo konsekuensia ku e awa no ta kore bai asina lihé.

E tim di trabou públiko mobilisá for di tempran a sera ‘centrumgebied’ i malekon pa tur tráfiko. Tabatin vários notifikashon di molèster di awa na diferente adrès na nos isla. Den forma preventivo ku regularidat a kontrolá tur roi, dam i sitionan kaminda awa tin ku kore bai.

No tabatin petishon pa evakuashon ni nesesidat pa akohida di emergensia. Por lo general suidadanonan ta yuda nan mes i otronan den situashonnan di molèster di awaseru.  Krus Kòrá tambe tabata kla prepará pa duna asistensia den kaso ku esaki lo tabata nesesario.

Por lo pronto e atvertensia pa mas áwaseru i bientu prinsipalmente for di direkshon di sùitwèst ta keda vigente.


 

De overheid neemt maatregelen op diverse locaties vanwege de hevige buien.

05 november 2022

Op 5 november heeft Bonaire vanaf de ochtenduren last gehad van stevige buien.

Vanwege de hevige buien van vandaag heeft de overheid diverse maatregelen moeten nemen op verschillende locaties. Op 5 november heeft Bonaire vanaf de ochtenduren last gehad van stevige buien. De meeste wateroverlast is door de hevige regenval voor lange uren. Dit heeft ervoor gezorgd dat het water niet zo snel wegspoelt.

Het team van openbare werken heeft het centrumgebied en de malekon afgesloten voor al het rijverkeer. Er waren diverse meldingen van wateroverlast bij verschillende adressen op het eiland. Preventief zijn alle rooien, dammen en afwatering regelmatig gecontroleerd.

Er zijn geen meldingen geweest voor evacuatie en noodopvang. Over het algemeen doen burgers aan zelfredzaamheid en helpen ze elkaar bij wateroverlast. Het rode kruis was ook paraat om hulp te verlenen indien dit nodig was.

De waarschuwing voor meer buien en wind overwegend uit zuidwestelijk richtingen blijven vooralsnog actueel.

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: