Technische briefing en commissiedebat over coronavirus

Technische briefing en commissiedebat over coronavirus

De commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) houdt op dinsdag 13 december vanaf 16.30 uur een technische briefing over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De presentaties van de briefing vindt u bij aanvang in dit bericht. Op donderdag 15 december gaan de Kamerleden over dit onderwerp in debat. De briefing en het commissiedebat zijn live te volgen via deze website en de app Debat Direct.

Technische briefing: update coronavirus

De technische briefing aan de leden van de commissie voor VWS vindt plaats van 16.30 tot 18.00 uur. De briefing wordt verzorgd door Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het RIVM, en Jolande Sap, voorzitter van het Maatschappelijk Impact Team (MIT).

Wat gebeurt er in een technische briefing?

In een technische briefing geven ambtenaren van een ministerie of vertegenwoordigers van de Algemene Rekenkamer, adviescolleges of onderzoeksinstellingen uitleg over technische aspecten van een bepaald dossier. Na deze uitleg krijgen Kamerleden de gelegenheid om vragen te stellen. Deze vragen zijn niet politiek gericht, maar op de feiten. Een briefing kan openbaar of besloten zijn, afhankelijk van het onderwerp.

Debat: ontwikkelingen rondom het coronavirus

Voor het commissiedebat komt naar verwachting minister Ernst Kuipers van VWS naar de Kamer. Op de agenda staat onder meer de brief die de minister op 18 november naar de Kamerleden stuurde. In deze brief gaat Kuipers onder meer in op de stand van zaken rond de vaccinaties, het monitoren van het virus, het optimaliseren van de ziekenhuiszorg en onderzoek naar de meerwaarde van luchtreinigers.

Wijziging Wet Publieke Gezondheid

Op maandag 12 december gingen de commissieleden met de VWS-minister in debat over een wijziging van de Wet publieke gezondheid die moet zorgen voor een permanente grondslag voor beperkende maatregelen in het geval van een uitbraak van een besmettelijke ziekte. Het voorstel staat ook wel bekend als de coronawet, maar heeft betrekking op (de dreiging van) alle toekomstige pandemieën. Kijk het debat terug.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: