A risibí kwartiermaker pa mesa di klima Ed Nijpels na Boneiru

A risibí kwartiermaker pa mesa di klima Ed Nijpels na Boneiru

01/10/2023 Eilandnieuws

Nijpels tin un siman hopi okupá su dilanti.

E kwartiermaker ku resientemente nan a nombra pa e mesa di klima na Boneiru, Ed Nijpels, e siman akí ta di bishita na nos isla pa un bishita di inventarisashon. Awe diputado di Medio Ambiente James Kroon a risibié kordialmente na Aeropuerto Flamingo.\

Nijpels tin un siman hopi okupá su dilanti. E tin diferente konsulta ku gezaghèber Edison Rijna, e diputadonan i empleadonan públiko di direktorado di Planifikashon i Desaroyo. Riba agènda tin tambe vários kòmbersashon ku diferente stakeholder for di mundu empresarial i organisashonnan di naturalesa. Meta di e bishita di trabou akí ta pa haña mas tantu informashon posibel tokante e situashon relashoná ku klima na nos isla, pa seguidamente kuminsá traha ku un aserkamentu konhunto pa kombatimentu di e konsekuensianan di kambio di klima na Boneiru.

Diputado Kroon ta amplia: “Mirando su eksperensia amplio komo anterior presidente di e Akuerdo di Energia i e Konsulta di Progreso Akuerdo di Klima, a selektá Nijpels pa, riba petishon di Entidat Públiko Boneiru yuda ku lantamentu di e mesa di klima akí: un plataforma sentral kaminda ta trese tur konosementu i maneho relevante ku enfoke riba adaptashon i mitigashon huntu i kaminda ta prepará eskohonan di maneho.”

 


 

 

Kwartiermaker klimaattafel Ed Nijpels ontvangen op Bonaire

10 januari 2023 Eilandnieuws

Nijpels heeft een drukke week in het vooruitzicht.

De onlangs aangestelde kwartiermaker voor de klimaattafel op Bonaire, Ed Nijpels, is deze week op inventariserend werkbezoek op ons eiland. Vandaag stond hem op Flamingo Airport een vriendelijk ontvangst te wachten door gedeputeerde James Kroon van Milieu.

Nijpels heeft een drukke week in het vooruitzicht. Zo heeft hij diverse overleggen met gezaghebber Edison Rijna, de gedeputeerden en ambtenaren van de directie Ruimte en Ontwikkeling. Ook staan er gesprekken met verschillende stakeholders uit het bedrijfsleven en de natuurorganisaties op de agenda. Doel van dit werkbezoek is om zoveel mogelijk informatie te krijgen over de situatie omtrent klimaat op ons eiland om vervolgens aan de slag te gaan met een gezamenlijke aanpak voor het bestrijden van de gevolgen van klimaatverandering op Bonaire.

Gedeputeerde Kroon licht toe: “Hij is gezien zijn ruime ervaring als voormalig voorzitter van het Energieakkoord en Voortgangsoverleg Klimaatakkoord geselecteerd om, op verzoek van het openbaar lichaam Bonaire, te helpen bij de opzet van deze klimaattafel; een centraal platform waar alle relevante kennis en beleid gericht op adaptatie en mitigatie bijeen wordt gebracht en van waaruit beleidskeuzes worden voorbereid.”

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: