De mangrovebossen in de Baai van Sorobon zijn onderdeel van het beschermde kustgebied van Bonaire.

Het Koninklijk Paar en de Prinses van Oranje spreken in de baai met junior rangers van Stichting Nationale Parken Bonaire over natuurbehoud, kustbescherming en hun werkzaamheden.
Vervolgens maken zij een boottocht door de baai en het mangrovegebied. De mangroves beschermen het kustgebied en hebben een rijk ecosysteem. Het is een veilige haven voor rifvissen en een belangrijk leefgebied voor jonge zeeschildpadden.
BONAIRE – Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinses Amalia tijdens de eerste dag van hun bezoek aan een mangrove bij Sorobon op Bonaire. De kroonprinses heeft een tweeweekse kennismaking met de landen Aruba, Curacao en Sint Maarten en de eilanden die Caribisch Nederland vormen: Bonaire, Sint Eustatius en Saba. ANP POOL REMKO DE WAAL
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: