KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNU

Afscheid Kamerlid Marijke van Beukering-Huijbregts

Afscheid Kamerlid Marijke van Beukering-Huijbregts

​​​​​​​De Tweede Kamer heeft op 1 juni 2023 afscheid genomen van D66-Kamerlid Marijke van Beukering-Huijbregts.

Kamervoorzitter Vera Bergkamp zei dat het vertrekkende Kamerlid met veel begrip voor jongeren haar werk deed. “Bij de behandeling van de pensioenwet liet je weten dat je de inbreng van jongeren bij pensioenfondsen wil versterken. Je wilde voorkomen dat jongeren voor de deur van hun pensioenfonds moeten demonstreren om hun boodschap over te brengen. Je hebt een initiatiefwetsvoorstel ingediend met de naam ‘Wet eigen strategie pensioenfonds’. Zo’n initiatiefwet is voor Kamerleden altijd een grote uitdaging. Maar met de ambtelijke ondersteuning van de Kamer en uit de eigen fractie heb je dat huzarenstukje voor elkaar gekregen”, aldus Bergkamp in haar toespraak.

Arbeidsmarkt en pensioenen

Marijke van Beukering-Huijbregts hield zich als Kamerlid onder meer bezig met AOW en pensioenen, inkomensbeleid en de arbeidsmarkt. Van Beukering-Huijbregts zet haar loopbaan voort als burgemeester van Nieuwegein.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: