KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNU

De Inspectie Volksgezondheid grijpt in in de wachtijdproblematiek voor operatiepatienten

De Inspectie Volksgezondheid grijpt in in de wachtijdproblematiek voor operatiepatienten
Er bestaan al langere tijd verschillende wachtlijsten voor ingrepen in de operatiekamer, poliklinische afspraken en radiologische onderzoeken bij het CMC. Ondanks schommelingen zijn die wachtlijsten nog steeds onacceptabel lang en vertonen wederom een stijgende trend.
Er is een groot tekort aan ondersteunend OK-personeel (OK-assistenten en anesthesieassistenten). Ondanks verschillende recente acties door de raad van bestuur van het CMC, kon door verdere personeelsverloop, het tekort niet worden teruggedrongen, en is er op korte termijn geen directe oplossing voor de wederom toenemende wachtlijsten.
Daarentegen bestaat bij de Antillean Adventist Hospital (Advent Ziekenhuis) wel ruimte om zowel extra OK-patiënten als radiologie patiënten op te vangen.
Aangezien de patiëntenzorg in het gedrang dreigt te komen heeft de inspectie, actief ingegrepen om het verder oplopen van de wachtlijst enigszins te nivelleren.
Het eerder door de minister van GMN verzochte inspectie onderzoek naar de operatiekamer loopt nog en zal op korte termijn afgerond worden.
De interventie van de inspectie houdt in dat met ingang van maandag 5 juni 2023 een groot aantal patiënten die daarvoor in aanmerking komen en die langer dan zes weken op de wachtlijst voor een operatie staan, door het CMC naar het advent ziekenhuis moeten worden doorverwezen.
Voorts dienen met ingang van maandag 5 juni 2023 ook patiënten voor radiologisch onderzoek met een wachttijd van langer dan zes weken naar het Advent Ziekenhuis te worden doorverwezen. Aangezien het CMC en het Advent Ziekenhuis op gebied van radiologie al langere tijd digitaal verbonden zijn, zullen de uitslagen onmiddellijk voor het CMC beschikbaar zijn.
Bovendien kunnen patiënten die langer dan zes weken op een wachtlijst staan voor een operatie of een radiologisch onderzoek, contact opnemen met het Advent Ziekenhuis. Daar zal bekeken worden of de patiënt in aanmerking komt voor een operatie of radiologisch onderzoek bij het Advent Ziekenhuis.
Met deze interventie wil de inspectie, een tijdelijke maar gebalanceerde oplossing creëren voor de ontstane wachtlijsten.
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: