KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA

Open dag Farm to Crafts op 16 september

Willemstad, 8 september – Kom zaterdagochtend 16 september langs bij Hofi Cas Cora om de resultaten van de Farm to Crafts workshop ‘botanical dyeing’ met Loret Karman te bekijken. Farm to Crafts organiseert een open dag waarop iedereen welkom is om de resultaten te komen bekijken van de ‘botanical dyeing’ workshops. Deze workshops worden van 9 tot en met 15 september gegeven door kleurenexpert Loret Karman. Bij botanisch verven worden kleurstoffen gewonnen uit verschillende delen van planten, zoals bladeren, schors, wortels, vruchten en bloemen. Bekende voorbeelden van natuurlijke kleurstoffen zijn indigo, kurkuma en verschillende soorten hout basten. “De ingrediënten uit de Curaçaose natuur zijn goud waard voor botanisch verf experts”, aldus Loret Karman. Tijdens de open dag bij Hofi Cas Cora zijn van 9 tot 12 uur de resultaten van het botanisch verven met Curaçaosche grondstoffen te zien. Daarnaast mogen bezoekers van 4 jaar en ouder, onder begeleiding van Loret Karman, ook zelf eenstukje textiel of garen kleuren in de natuurlijke verfbaden.

Over Loret Karman
Loret Karman is een kleurenexpert. Ze is geboren in Papua en deels opgegroeid op Curaçao, in een
familie waar de liefde voor textiel al generaties wordt doorgegeven. Zelf is ze opgeleid in textiele
werkvormen. In haar eigen atelier in Amsterdam verft ze handmatig en met groot respect voor
ambachtelijke technieken haar brei- en borduurgarens. Loret geeft kortere en langere workshops, waarin kleur altijd centraal staat. Ze heeft eerder op Curaçao onderzoek gedaan naar kleuren en mineralen die gebruikt kunnen worden bij het natuurlijk verven. Loret draagt het eiland een warm hart toe, de kennis die ze deelt tijdens de workshop is een geste aan het Farm to Crafts project en het eiland.

Over Farm to Crafts
Farm to Crafts is een creatief onderzoeksproject naar de mogelijkheden tot het reactiveren van
kleinschalige landbouw van lokale grondstoffen op Curaçao, bedoeld voor de ontwikkeling van materialen en ambachten. Het uitgangspunt van het project is ‘learning by doing’ en daarmee het tot stand brengen van een dynamische omgeving voor onderzoek en productie. Met de verschillende activiteiten van het project worden er interacties gefaciliteerd tussen landbouwers, ambachtslieden, ontwerpers, experts en geïnteresseerden, op basis van participatie en wederkerigheid.

Met het project wil Farm to Crafts: (1)
Curaçaose landbouwers en creatieve ondernemers activeren tot samenwerken om zo de energie en
kracht van de lokale gemeenschap rond concrete praktijkexperimenten te mobiliseren. (2) Aan de hand van landbouw en maakprocessen ruimte creëren voor gesprek, begrip en verbinding. En (3) Aan een breed publiek laten zien dat landbouw een bron blijft van waardevolle grondstoffen wat perspectief biedt voor een creatiever, duurzamer en minder afhankelijk Curaçao.

http://www.farmtocrafts.com
Instagram: @farmtocrafts
Zaterdag 16 September
9.00am – 12.00am
Farm to Crafts @ Hofi Cas Cora

 

Share this page to Telegram

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from KIKO TA PASANDO

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading