KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNU

Debat over Spreidingswet

De Tweede Kamer vervolgt vandaag het debat over de Wet gemeentelijke taak mogelijk maken asielopvangvoorzieningen, ook de Spreidingswet genoemd. U kunt het debat op woensdag 27 september vanaf 11.00 uur volgen via de livestream van de Tweede Kamer en de app Debat Direct.

2 mannelijke asielzoekers lopen in de gang van hun opvanglocatie.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) regelt de opvang van asielzoekers in Nederland. Het COA doet dat in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Bij de uitvoering van haar werk is het COA afhankelijk van de medewerking van gemeenten.

Evenwichtiger verdeling

Gemeenten zijn niet verplicht om mee te werken. Het wetsvoorstel wil gemeenten een expliciete wettelijke taak geven bij de opvang van asielzoekers. Tevens wil het kabinet met het wetsvoorstel komen tot een evenwichtiger verdeling van asielzoekers over gemeenten.

Rondetafelgesprek

Het wetsvoorstel dateert van maart 2023. Het is ingediend door de nu demissionaire staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie en Veiligheid. Op 1 juni hield de commissie voor Justitie en Veiligheid een rondetafelgesprek over het onderwerp met deskundigen en betrokkenen.

Share this page to Telegram

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: