KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNU

Special Olympics Boneiru ta kontentu ku primisia di Special Olympics Kingdom Games

Special Olympics Boneiru ta kontentu ku primisia di Special Olympics Kingdom Games

Na Special Olympics Kingdom Games e meta ta pa atletanan ku un limitashon topa ku otro.

Special Olympics Boneiru ta kontentu ku na luna di novèmber Boneiru ta anfitrion pa e promé Special Olympics Kingdom Games. E weganan ta tuma lugá dia 4 i 5 di novèmber di e aña akí. Atletanan for di e anterior Antia Hulandes ta kompetí ku otro den futbòl, atletismo, bocce, beisbòl 5, bich vólibòl i landamentu. Bintiseis atleta boneriano ta partisipá na e weganan i mas òf ménos 100 atleta di e otro islanan.

“Den pasado via Special Olympics Boneiru,  atletanan ku un limitashon a partisipá na kompetensianan den eksterior. E aña akí mes tabatin un grupo di atleta na Berlin pa Special Olympics World Games. E atletanan ku no por a bai den eksterior, ta haña e oportunidat awor pa kompetí ku atletanan for di e otro islanan.” Asina Rolanda Hellburg-Makaar, presidente di Special Olympics Boneiru a deklará.

Na Special Olympics Kingdom Games e meta ta pa atletanan ku un limitashon topa ku otro. E idea ta pa e enkuentronan akí kondusí na fraternisashon. Na promé lugá no ta bai pa e kompetensia, pero pa hasi deporte huntu ku otro. A bini ku Special Olympics Kingdom Games pa mustra ku atletanan ku un limitashon ta forma parti di nos komunidat.

E deportistanan for di e otro islanan ta yega Boneiru dia 2 di novèmber. Dia 4 di novèmber tin apertura festivo di e weganan na Plaza Wilhelmina. Einan tambe ta tene e kareda tradishonal ku e antorcha ku kandela. Na Plaza Wilhelmina tin entretenimentu pa públiko i e atletanan.

Durante e weganan ta tene un Friends and Family Forum. E partisipantenan na e foro ta papia ku otro tokante kon importante deporte ta pa nos komunidat. Nan ta papia tambe tokante e nesesidat pa atletanan ku un limitashon ta partisipá na i ta konta den komunidat. Durante e weganan, Bon Bida ta ofresé un programa di Healthy Athletes. Esaki ta enfoká riba oumento di bienestar i mehorashon di salú di e atletanan.

Special Olympics Bonaire, Special Olympics International, Indebon,  Thinc ahead,  Bon Bida, Hòfi Kultural, TCB i ministerio di Salubridat Públiko, Bienestar i Deporte ta hasi e weganan posibel.


Special Olympics Bonaire blij met primeur Special Olympics Kingdom Games

Bij de Special Olympics  Kingdom Games gaat het erom dat atleten met een beperking elkaar ontmoeten.

Special Olympics Bonaire is blij dat Bonaire in november gastheer is bij de eerste Special Olympics Kingdom Games. De spelen worden op 4 en 5 november van dit jaar gehouden. Atleten uit de voormalige Antillen nemen het op Bonaire tegen elkaar op bij voetballen, atletiek, bocce, baseball 5, beach volleyball en zwemmen. Aan de games doen 26 Bonairiaanse atleten mee en ongeveer 100 atleten van de andere eilanden.

“In het verleden hebben atleten met een beperking via Special Olympics Bonaire aan wedstrijden in het buitenland gedaan. Dit jaar nog was een groep atleten in Berlijn voor de Special Olympics World Games. De atleten die niet naar het buitenland konden gaan, krijgen nu de kans om tegen atleten van de andere eilanden uit te komen.” Zo heeft Rolanda Hellburg-Makaai, voorzitter van de Special Olympics Bonaire verklaard.

Bij de Special Olympics  Kingdom Games gaat het erom dat atleten met een beperking elkaar ontmoeten. Het idee is dat die ontmoetingen tot verbroedering leiden. Het gaat niet in de eerste plaats om de wedstrijd, maar om samen met elkaar te sporten. De Special Olympics Kingdom Games zijn opgezet om te laten zien dat atleten met een beperking deel uitmaken van de samenleving.

De sporters uit de eilanden komen op 2 november aan op Bonaire. Op 4 november worden de games op het Wilhelminaplein feestelijk geopend. Daar wordt ook de traditionele loop met een brandende fakkel gehouden. Voor het publiek en de atleten is er entertainment op het plein.

Tijdens de games wordt een Friends and Family Forum gehouden. Deelnemers aan het forum praten met elkaar over hoe belangrijk sport is voor de samenleving. Ze praten ook over de noodzaak dat atleten met een beperking meedoen aan en meetellen in de samenleving.  Bon Bida biedt tijdens de games een Healthy Athletes programma aan. Dit is gericht op het verhogen van het welzijn en de verbetering van de gezondheid van de atleten.

De spelen worden mogelijk gemaakt door Special Olympics Bonaire, Special Olympics International, Indebon, Thinc ahead,  Bon Bida, Hòfi Kultural, TCB, en het ministerie van VWS.

Share this page to Telegram

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: