KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNU

OPROEP TOT REGISTRATIE VOOR INWONERS VAN CURAÇAO EN NEDERLANDERS DIE MOMENTEEL IN ISRAËL VERBLIJVEN

GERELATEERDE MINISTERIES ALGEMENE ZAKEN EN MINISTER PRESIDENT

 

OPROEP TOT REGISTRATIE VOOR INWONERS VAN CURAÇAO EN NEDERLANDERS DIE MOMENTEEL IN ISRAËL VERBLIJVEN

GEPLAATST OP 23 04 2024

WILLEMSTAD – Sinds oktober 2023 is de situatie in Israël en Palestina onstabiel. Iran heeft, tezamen met een aantal bondgenoten, op 13 april een luchtaanval met raketten en drones uitgevoerd op Israël. Israël heeft de aanval grotendeels afgeslagen, maar het is echter niet uitgesloten dat er nog meer aanvallen plaats zullen vinden. De regio van het Midden-Oosten is onstabiel. De veiligheidssituatie in het Midden-Oosten is onzeker en kan snel veranderen.

Curaçao houdt de situatie van Israël in de gaten. Het Koninkrijk heeft een ambassade in Tel Aviv (https://www.nederlandwereldwijd.nl/contact/ambassades-consulaten-generaal/israel/ambassade-tel-aviv).

Het reisadvies (https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/israel) is om niet naar Israël te reizen. Verlaat Israël als dat veilig kan.

Er is een oproep gedaan aan Nederlanders en inwoners van Curaçao die momenteel in Israël verblijven om zich aan te melden via de informatieservice van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/). Ons advies is ook om te melden indien je momenteel in een ander land in het Midden-Oosten verblijft.

Heeft u kennis van ingezetenen van Curaçao die zich momenteel in Israël of een ander land in het Midden-Oosten bevinden, verzoek hen dan om te registreren via de informatieservice van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) en via e-mail naar: info.dbb@gobiernu.cw van de Directie Buitenlandse Betrekkingen (DBB), waarin zij hun na(a)m(en), telefoonnummers en adresgegevens op Curaçao en in Israël (of de andere landen in het Midden-Oosten) kunnen doorgeven.

Op die manier weten BZ en/of DBB wie allemaal in het land zijn en kunnen zij deze personen op de hoogte houden van ontwikkelingen en van adviezen voorzien.

Gaat u op reis naar het buitenland? Vergeet dan niet, vóór de aanvang van uw reis, de BZ-Reisapp te downloaden (https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/download-reisapp) en de reisadviezen geldig voor uw bestemming te volgen.

Share this page to Telegram

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from KIKO TA PASANDO

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading