KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNU

Kamer geopend voor ‘Rondje Rechtsstaat’ op zaterdag 8 juni

Kamer geopend voor ‘Rondje Rechtsstaat’ op zaterdag 8 juni

De Tweede Kamer opent op zaterdag 8 juni van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren voor iedereen die wil meedoen aan een ‘Rondje Rechtsstaat’. Het publiek kan hier van alles te weten komen over het proces ‘Van idee tot wet’.

Een man en een vrouw rechts in beeld staan voor een staande vitrine, waarin documenten en portretten zichtbaar zijn.
De permanente expositie over het werk van de Tweede Kamer in de Statenpassage van het gebouw.

Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen meedoen aan een breed scala van activiteiten. Er zijn (familie)rondleidingen en colleges waarin bezoekers worden meegenomen in de stappen die je moet doorlopen om van een idee naar een wet te komen.

Rol in rechtsstaat

Acht instituties doen mee aan het ‘Rondje Rechtsstaat’: de Tweede Kamer en Eerste Kamer, de Raad voor de rechtspraak, het Kabinet van de Koning, de Hoge Raad, de Raad van State, de Autoriteit Persoonsgegevens en de Academies voor Wetgeving en Overheidsjuristen. Iedereen kan deze acht instituties bezoeken, kennismaken met de professionals die daar werken en informatie krijgen over hoe een wet tot stand komt, hoe een rechter tot zijn uitspraak komt en welke rol de verschillende instituties spelen in onze democratische rechtsstaat.

Share this page to Telegram

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from KIKO TA PASANDO

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading