Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zaterdagmiddag 12:00 uur, 8 oktober 2016.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK
Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zaterdagmiddag 12:00 uur, 8 oktober 2016.
Opgesteld op: vrijdag 7 oktober 2016, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC). 
Weer: Vanmiddag overwegend half bewolkt en vrijwel droog. Morgenochtend tijdelijk zwaar bewolkt met plaatselijke buien. Plaatselijk kunnen de buien voor enige wateroverlast zorgen. Er bestaat een kleine kans op onweer.
De verwachte maximumtemperatuur zal 34 C en de minimumtemperatuur zal 27 C zijn.
Zonsopgang is om 06:25 uur en zonsondergang om 18:22 uur.

Wind: Oostelijk en overwegend matig; windkracht 3 tot 4 (11 tot 30 km/uur, 7 tot 16 knopen). Voornamelijk morgen overdag, af en toe vrij krachtig in uitschieters; windkracht 5 (31 tot 39 km/uur, 17 tot 21 knopen).
Weeroverzicht: Een volgende tropical wave, hedenochtend nabij Trinidad, trekt in westelijke richting en zal in de loop van morgenochtend onze lokale regio bereiken. Het hiermee samenhangend weergebied zal overwegend ten noorden van ons eiland blijven. Toch kunnen enkele wolkenvelden over het eiland trekken, waardoor buien, mogelijk vergezeld van onweer tot ontwikkeling kunnen komen. Plaatselijk kunnen enkele van deze buien voor enige wateroverlast zorgen.
Zee condities: Vrij rustig met golfhoogtes tussen 1 tot 2 meter. 
Significante tropische weersystemen: Matthew beweegt zich nog steeds langs de kust van Florida in noordelijke richting. De orkaan was vanmorgen een orkaan van categorie drie en trekt verder in noordwestelijke richting langs de Amerikaanse zuidoost kust. Tropische Storm Nicole bevond zich boven de Atlantische Oceaan op een afstand van ongeveer 535 kilometer ten zuiden van Bermuda en verplaatst zich vrijwel niet. Nicole en Matthew vormen geen enkele bedreiging voor ons eiland.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot zondagmiddag: Overwegend half bewolkt met enkele plaatselijke buien. 
Meteoroloog: Statia.

meteo-2

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: