KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA

2e editie Quiz Tur Ta Konta / Di 2 edishon di Kues Tur Ta Konta

2e editie Quiz Tur Ta Konta
Op 27 november organiseert Fundashon Tur Ta Konta de 2e editie van de leerzame, spannende maar vooral leuke reken quiz voor groep 8 leerlingen uit het funderend onderwijs. De 1e editie met een zinderende, op Telecuraçao LIVE uitgezonden, finale was een groot succes! Ook dit jaar verwacht Fundashon Tur Ta Konta weer veel animo voor deelname! Zowel de voorrondes als de finale vinden dit jaar weer plaats bij de University of Curaçao (UoC). Aanmelden kan nog tot 21 oktober door contact op te nemen via turtakontakues@gmail.com.

De doelstelling van de quiz is om de leerlingen te enthousiasmeren voor het educatiegebied rekenen en wiskunde en tegelijkertijd onze gemeenschap bewust te maken van het belang van reken -en wiskundevaardigheden. Daarnaast kan deelname aan de quiz een grote inspiratie zijn voor de deelnemende leerlingen. Zo maken de leerlingen al op jonge leeftijd kennis met onze universiteit.

Dit past perfect bij de doelstellingen die Fundashon Tur Ta Konta nastreeft. Het is bewezen dat een goede beheersing van rekenen en wiskunde op jonge leeftijd bepalend is voor de goede ontwikkeling van het kind en de hele gemeenschap.
** einde persbericht**

Di 2 edishon di Kues Tur Ta Konta
Dia 27 di novèmber Fundashon Tur Ta Konta ta organisá e di 2 edishon di e kues tan gustá, tan interesante i tan edukativo pa e alumnonan di grupo 8 d en enseñansa di fundishi.
E promé edishon, ku un final espektakular, transmití LIVE via Telecuraçao, tabata un éksito rotundo! E aña akí Fundashon Tur Ta Konta ta fèrwagt atrobe un ánimo grandi pa partisipá! Tantu e preliminar i e final ta tuma lugá na nos universidat nashonal University of Curaçao (UoC) meskos ku aña pasá. Inskirbí por te dia 21 di òktober via mail turtakontakues@gmail.com

E meta di e kues ta pa entusiasmá e alumnonan pa e area di aritmétika i matemátika i alabes konsientisá nos komunidat di e importansia di un bon domínio di e albilidatnan di aritmétika i matemátika. Banda di esaki partisipashon na e kues por ta un gran inspirashon pa e alumnonan ku ta partisipá. Ya e alumnonan ta sera konosí na un edat yòn ku nos universidat.

Esaki ta pas netamente ku e metanan ku Fundashon Tur Ta Konta. Ta pruebá ku un bon domínio di aritmétika i matemátika for di un edat yòn ta determinante pa un bon desaroyo di un mucha i di un komunidat den su totalidat.

di-2-edishon-di-kues-tur-ta-konta

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: