Kustwacht onderschept grote partij verdovende middelen

Kustwacht onderschept grote partij verdovende middelen
 
De kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft op woensdag 19 oktober een grote partij verdovende middelen onderschept op een ‘Go-fast’. De Dash-8 patrouille vliegtuig van de Kustwacht die net terug van Haïti waar ze assistentie had verleend na de passage van orkaan Matthew, detecteerde een verdachte vaartuig op ongeveer 40 mijl ten noordwesten van Curaçao. Er zaten drie (3) personen aan boord.
 
Het Reddings- en Coördinatie Centrum (RCC) werd ingelicht en de cutter Panter van Aruba en Jaguar van Curaçao werden in die richting opgestuurd om de zaak verder te onderzoeken. Twee Super-RHIB’s vanuit Steunpunt Curaçao rukten ook uit ter ondersteuning. In de nachtelijke uren konden ze de ‘Go-fast’ ook onderscheppen. Er zat een behoorlijke hoeveelheid verdovende middelen aan boord. Na onderzoek bleek het te gaan om 398 kilo marijuana. De drie opvarenden, twee (2) met Jamaicaanse en één met de Nederlandse nationaliteit werden meteen aangehouden. Samen met het vaartuig en de verdovende middelen zijn ze opgebracht naar het steunpunt te Parera. Aldaar zijn de drie verdachten en de drugs overgedragen aan de politie.

 img_5868

img_5874

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: