WARDA KOSTA TA INTERSEPTA ENBARKASHON KU ANIMALNAN EKSOTIKO Kustwacht onderschept transport van exotische dieren  

Kustwacht onderschept transport van exotische dieren
 
Het Reddings –en Coordinatie Centrum van de Kustwacht detecteerde met de radar op zondag omstreeks 17.45 uur een verdacht vaartuig ten zuiden van Aruba. Een patrouille vanuit steunpunt Aruba rukte gelijk uit met een Super-RHIB om het contact te onderzoeken. Op ongeveer vier (4) mijl ten zuiden van Barcadera, werd het vaartuig aangetroffen. Twee kustwachters stapten aan boord en vonden hier diverse exotische dieren. Douane en Immigratie Dienst werden op de hoogte gesteld van de waarnemingen en het vaartuig werd naar de haven van Barcadera begeleidt. Aldaar werd het grondig door de Kustwacht en Douane gecontroleerd. Naast de dieren waaronder vier (4) mini Macaws (Papegaai), één (1) Jaguarundi, één (1) Ocelot, elf (11) Toucans, twee (2) Tamarin monkeys, drie (3) Cocker Spaniels, één (1) Great Dane, één (1) Bull terrier en zes (6) Tortoises. Verder  werden ook  een aantal sloffen sigaretten en een hoeveelheid benzine aan boord aangetroffen. Het vaartuig, alle dieren, de sigaretten en benzine zijn door de douane in beslag genomen. De kapitein kreeg ook een proces-verbaal van de douane voor het smokkelen van de bovengenoemde goederen en dieren. Van de Kustwacht kreeg hij ook een proces-verbaal voor het ontbreken van de benodigde scheepsdocumenten.

img_2212

img_2214

img_2215

img_2217

img_2218

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: