Siman pa stimula orgel di pipa (pijporgel) 12-20 november 2016

Stichting Bevordering Pijporgel Cultuur Curacao (Fundashon pa Promove orgel di pipa), in komonikado di prensa relashoná ku Siman di Orgel di Pipa, ku ta keda organisa den de periodo di 12-20 november na Korsou ku diferente aktividat, inkluiendo dos konsierto di orgel pa organistanan internashonal renombrá. E konsiertonan aki ta gratis I pa tur hende.
Tambe tin diferente otro aktividat, entre otro ‘open dag’ pa tur hende por bishita.

De Stichting Bevordering Pijporgelcultuur is een stichting die bestaat uit vertegenwoordigers van de Rooms-Katholieke Kerk, Verenigde Protestantse Gemeenten en de Joodse gemeenschap op Curacao en die als hoofddoel heeft het bevorderen van de pijporgelcultuur in zijn algemeenheid op Curacao.
Momenteel zijn er pijporgels aanwezig in de Synagoge, Fortkerk, Emmakerk, Janwe, Brievengat, Suffisant en Pietermaai.
In de periode van 10 november tot en met 20 november organiseert de Stichting een Orgelweek op Curacao. Gedurende de orgelweek vinden er verschillende activiteiten plaats in de verschillende kerken met een pijporgel.
De opening vindt plaats op de 12 november met een presentatie Klinkend Erfgoed in de Kerk van Brievengat, verzorgd door Rudi van Straten, (senior-specialist Klinkend Erfgoed Rijksdienst Cultureel Erfgoed) uit Nederland. Op maandag 14 is er een workshop voor organisten in de Kathedraal van Pietermaai. Op woensdag 16 november vindt er een speciaal orgelconcert plaats in de Fortkerk, verzorgd door de organist Eeuwe Zijlstra. Voor lagere en middelbare scholen zal op donderdag 17 november een speciale ochtend in de kerken van Pietermaai, Janwe, Brievengat, de Emmakerk en de Forkerk worden gehouden, waarin leerlingen van dichtbij kennis kunnen maken met pijporgels. De orgelweek wordt op zondag 20 november afgesloten met een open orgelconcert door Rudi van Straten in de Synagoge. Alle evenementen van de orgelweek, waaronder ook de orgelconcerten, zijn gratis toegankelijk.
flyer_orgelweek_12_20_orgelweek_2016

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: