Curaçao niet langer onderworpen aan de follow-up procedure zoals in 2012 was besloten door de CFATF / Korsou no ta mas suheto na e prosedura ku a wordu impone den 2012 dor di CFATF

Curaçao niet langer onderworpen aan de follow-up procedure zoals in 2012 was besloten door de CFATF

Willemstad- In mei 2012 heeft de CFATF besloten Curaçao te onderwerpen aan periodieke follow-up rapportages als gevolg van de diverse tekortkomingen die waren gesignaleerd in haar raamwerk om witwaspraktijken en de financiering van terrorisme effectief tegen te kunnen gaan.
De tekortkomingen hadden betrekking op leemtes in de wetgeving, alsook op gebrekkige procedures. De afgelopen jaren zijn deze aangepast zodat nu de CFATF in haar vergadering van 9 november 2016 heeft ingestemd met het afvoeren van Curaçao van de ‘lijst’ van landen die periodiek moeten rapporteren over de voortgang in de verbetering van hun structuren teneinde te kunnen voldoen aan de internationale standaarden ter bestrijding van witwaspraktijken en de financiering van terrorisme.
In dit traject heeft de effectiviteit van het Ministerie van Financiën, met name op het gebied van de benodigde aanpassingen in het juridisch raamwerk, geleid tot het adresseren van de door CFATF geconstateerde leemtes. Vervolgens zijn deze aanpassingen de aanleiding geweest voor het Secretariaat van CFATF om Curaçao uit de ronde van nader toezicht van de CFATF te geraken. Deze uitkomst is cruciaal om Curaçao te positioneren als een integere jurisdictie waar zakendoen aan de hoogste internationale standaarden voldoet. Middels de aanpassingen van de kwalificatie door CFATF, ingegeven door de wettelijke aanpassingen ingevoerd door Curaçao, is op 9 november in de Turks and Caicos besloten dat Curaçao de Largely Compliant kwalificatie verkrijgt en uit de toezicht ronden is verwijderd.

******************

Korsou no ta mas suheto na e prosedura ku a wordu impone den 2012 dor di CFATF

Willemstad- Na mei 2010 CFATF a disidí ku Kòrsou lo mester pasa raportá periódikamente over di e adelantonan pa remediá e defisiensianan ku a wòrdu señala den su strukturanan pa por evita labamentu di plaka i finansiamento di terorismo.
E defisiensianan tabata relashoná ku fayonan den nos leinan i alabés den nos proseduranan. Delaster añanan esakinan a keda remediá di tal manera ku den su reunion di 9 di november di aña 2016 CFATF a disidi di kita Kòrsou for di e ‘lista’ di paísnan ku mester raportá periódikamente over di e pasonan pa remedia e defisiensianan pa asina por kumpli ku e normanan internashonal pa evita labamentu di plaka i finansiamento di terorismo.
Den e trayekto aki e efikasia di Ministerio di Finansas, en partikular riba tereno di e adaptashonnan nesesario di nos kwadro legal, a permití nos remediá e defisiensianan ku CFTATF a konstatá. E adaptashonnan aki a kondusí ku e Sekretariado di CFATF a konkluí ku Kòrsou no mester forma parti mas di e lista ei. E resultado aki ta di sumo importansia pa por reposishoná Kòrsou komo un hurisdikshon íntegro kaminda ta hasi negoshi kumpliendo ku e normanan internashonal mas eksigente. Atrabés di e kambio di nos klasifikashon dor di CFTATF, indusí dor di e adpatashonnan legal ku Kòrsou a introdusí, riba dia 9 di November 2016 na Turks and Caicos a keda disidí pa atribuí e klasifikashon di Largely Compliant na Kòrsou.

******************

jardim-cfatf

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: