KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA

Mr. Eunice Saleh voorgedragen voor benoeming tot president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie

Mr. Eunice Saleh voorgedragen voor benoeming tot president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie

Mr. Eunice Saleh is vandaag door de Rijksministerraad voorgedragen voor benoeming tot president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, St. Maarten en van Bonaire, St. Eustatius en Saba. Zij volgt huidige president, mr. Evert Jan van der Poel, per 1 januari 2017 op.

Mr. Saleh heeft haar VWO diploma behaald op het Radulphus College in 1984 en zij is in 1991 aan de Rijksuniversiteit Leiden afgestudeerd in rechtsgeleerdheid. Na haar studie heeft ze vijf jaar in de advocatuur gewerkt , zowel in Nederland als op Curaçao. In 1996 is mr. Saleh begonnen als rechterlijk ambtenaar in opleiding bij het Gemeenschappelijk Hof van Justitie en zij is na deze opleiding in 1999 lid geworden van het Hof. Sinds 2009 is zij vice-president en bestuurslid van het Hof, belast met de leiding over de Gerechten in eerste aanleg van Curaçao en Bonaire.

In januari neemt mr. Van der Poel afscheid als president van het Hof, maar hij blijft nog enige tijd zijn rechterlijke werkzaamheden in St. Maarten voortzetten. De vertrekkende president heeft de functie sinds 2013 vervuld. Het was al bij zijn aantreden de bedoeling dat hij de functie op tijdelijke basis zou vervullen teneinde in die periode te werken aan een opvolging door een Caribisch lid van het Hof met de huidige opvolging als resultaat. Mr. Saleh wordt na benoeming bij Koninklijk Besluit op 27 januari 2017 officieel geïnstalleerd.

mr-eunice-saleh-1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d