CITRO ta hiba barku na Westpunt ku a drif riba laman 10 dia

CITRO ta hiba barku na Westpunt ku a drif riba laman 10 dia
Un akshon di reskate hopi speshal ayera nochi: un barku prosedente di Isla Margarita a bati alarma, 15 mia nortost di Watamula. E sinku tripulante tabata riba laman sigur 10 dia kaba. Nan no tabatin kuminda ni awa pa bebe. Banda di 9-or e barku di reskate Dick Braakman a yega e barku Venesolano. A tou e barku pa Playa Piskadó na Westpunt unda nan a yega despues di 12-or. E salú di e tripulanten tabata basta bon bou di e sirkumstansian. Polis a tuma over e trabou na Westpunt. Despues di esaki e botonan di reskate di CITRO por a nabegá direkshon waf di Caracasbaai unda CITRO ta stashoná.
E akshon a kuminsá ku e alarma via di RCC di Wardakosta ku ta zona kuartu pa seis di atardi. RCC ta pidi un barku grandi ku ta den bisindario di e barku Venesolano Mi Esfuerzo pa keda serka te ku CITRO lo yega. E barku ta lek tambe i pesei e Dick Braakman ta sali ku pòmpnan. Pasobra e situashon di e salú di e tripulantenan na e momentu ei ta insigur un dòkter di CITRO tambe ta bai riba e Dick Braakman. Dor ku e distansha ta hopi grandi e barku di reskate CR-1 ta sali pa eventual asistensha. E mobile base di CITRO ta kore na kosta di Watamula pa e kontakto via radio ku telefòn di e barkunan di reskate.
Ora Dick Braakman ta yega e barku Mi Esfuerzo e barku di laman grandi ta sigui su kurso. E dòkter ta bai chèk e situashon di salú di e sinku Venesolano ku te entre 38 i 52 aña di edat. Danki Dios e situashon di nan ta basta bon.
Dick Braakman ta bai tou e barku direkshon Playa Piskadó ku ta bai basta lihé pasobra e laman ta ketuketu. Polis i Imigrashon ta tuma over e barku ku e Venesolanonan ora nan a yega Playa Piskadó despues di mitar di anochi.
E barkunan di reskate tin ku yena nan tanki di kombustibel pa por bai bèk waf di Caracasbaai unda nan ta yega 1-or.
CITRO brengt bark binnen na 10 dagen stuurloos op zee
Een bijzondere actie gisteravond en –nacht: een bark afkomstig uit de omgeving van Isla Margarita sloeg gisteren alarm, 15 mijl noordoostelijk van Watamula, het meest noordelijke punt van Curaçao. De vijf opvarenden zaten al 10 dagen op zee. Er was geen eten en drinkwater meer. Rond 9 uur arriveert de reddingboot Dick Braakman bij de bark en even na middernacht arriveren reddingboot en bark op sleeptouw op Playa Piskadó in Westpunt. De vijf Venezolanen maken het naar omstandigheden goed. De politie neemt het werk op Westpunt over, waarna de reddingboten huiswaarts keren naar de haven van Caracasbaai.
De actie start met het alarm via het RCC van de kustwacht en klinkt om kwart voor 6 in de middag. Een zeeschip dat in de buurt van de bark vaart, krijgt het verzoek in de buurt van de bark te blijven tot de CITRO zal arriveren. Het barkje blijkt ook water te maken. Er worden daarom pompen meegenomen op de Dick Braakman. Omdat de gezondheidssituatie van de Venezolaanse opvarenden onzeker is vaart er een CITRO-arts mee op de reddingboot. Vanwege de grote afstand vaart ook de reddingboot CR-1 mee voor eventuele assistentie. De mobiele basis van de CITRO rijdt naar Watamula om het radio- en telefooncontact met de reddingboten te garanderen.
Als de Dick Braakman aankomt bij de bark zet het vrachtschip haar weg op zee voort. De arts gaat aan boord van de bark om de gezondheid van de vijf Venezolanen van tussen de 38 en 52 jaar oud te checken. Die blijkt wonderwel behoorlijk goed.
Vervolgens neemt de reddingboot de bark op sleeptouw en kan dankzij de rustige zee vlot naar Westpunt worden varen. De van tevoren op de hoogte gebrachte politie vangt de Venezolanen op bij aankomst op Playa Piskadó even na 12 uur in de nacht.
Na het overdragen van de bark en bemanning, wordt bijgetankt voor de terugreis van de reddingboten naar de thuishaven van Caracasbaai.
citro-ta-hiba-barku-na-westpunt-ku-a-drif-riba-laman-10-dia

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: