KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA

Aanhoudingen na actie tegen drugssmokkel bij Bonaire / Detenshon despues di akshon trafikashon di droga na Boneiru

Aanhoudingen na actie tegen drugssmokkel bij Bonaire

In een gezamenlijke actie van de Kustwacht, de Koninklijke Marechaussee (KMar) en het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) in de nacht van 28 op 29 november, zijn twee verdachten aangehouden en een hoeveelheid verdovende middelen, vermoedelijk cocaïne in beslag genomen. De boot waarmee de verdachten de drugs vervoerden is ook in beslag genomen. In de nacht kwam via het Reddings en Coördinatie Centrum (RCC) een melding binnen van een verdacht vaartuig. Kustwacht en KMar zijn in een gezamenlijke patrouille op zoek gegaan naar het vaartuig, terwijl KPCN aan de kust onderzoek instelde. Door een goede samenwerking konden de opvarenden van het vaartuig nadat zij het eiland op waren gevlucht, op het vasteland worden aangehouden. Daarbij zijn ook waarschuwingsschoten gelost. De verdachten zijn mannen met de initialen J.D.H.P. (1984) en L.A.H.P (1990), zij zijn beiden geboren in Venezuela. Bij onderzoek in het vaartuig bleek er een pakket met daarin ruim 30 kilogram vermoedelijk cocaïne mee te zijn vervoerd. Het onderzoek wordt onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) BES voortgezet en verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Detenshon despues di akshon trafikashon di droga na Boneiru

Durante un akshon kombiná, den mardugá di 28 pa 29 di novèmber 2016, di Warda Kosta, Koninklijke Marechaussee (KMar) i Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) a detené dos sospechoso i a konfiská (probablemente) kokaina i un boto ku nan a usa pa transportá e droga. Den mardugá a drenta via di Reddings en Coördinatie Centrum (RCC) un informe di un boto sospechoso. Warda Kosta i KMar den un patruya kombiná a bai buska e nabegashon, miéntras ku KPCN a investigá na kosta. Debí na un bon koperashon a detené e sospechosonan ku a subi tera. Durante e akshon a los tirunan di atvertensia. E sospechosonan ta hòmber nan ku inisial J.D.H.P. (1984) en L.A.H.P (1990), ámbos nase na Venezuela. De e nabegashon a bin haña un pakete ku 30 kilo di droga, probablemente kokaina. E investigashon ta kontinuá bou di liderazgo di Ministerio Públiko (OM) BES. No ta deskartá mas detenshon den e kaso aki.

drugstransport-bes-01-291116

drugstransport-bes-02-291116

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: