KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA

Onderzoek Emerald naar belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen / Update: Emerald-investigation into tax fraud, forgery and money laundering / Update: Investigashon “Emerald” relashoná ku froude ku impuesto, falsifikashon di dokumento i labamentu di plaka

pb_emerald-3_eng_28112016-1

Update:
Onderzoek Emerald naar belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen

Sinds vanmorgen maandag 28 november 2016 zijn de huiszoekingen en inbeslagnemingen gestart in een onderzoek genaamd Emerald. Het team bestrijding ondermijning (TBO) van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) heeft in samenwerking met de Landsrecherche op Sint Maarten inmiddels in een aantal panden huiszoeking verricht. Zo wordt de woning van verdachte en een aantal van zijn bedrijven doorzocht. Ook wordt gezocht bij de kantoren van het havenbedrijf. De huiszoekingen zijn nog gaande, en meer huiszoekingen worden niet uitgesloten.

Vanochtend is verdachte O.A. aangehouden. O.A. is een 35 jarige man uit Sint Maarten. Hij wordt op dit moment verdacht van belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen.

Het onderzoek Emerald is gestart in april 2016 naar aanleiding van berichten in de kranten en vragen die in het parlement zijn gesteld over het contract dat is afgesloten tussen het beveiligingsbedrijf van verdachte en het havenbedrijf van Sint Maarten. Tijdens dit onderzoek zijn verdenkingen ontstaan van belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen.

De acties zijn nog niet afgerond. Naast de zoekingen is ook beslag gelegd op een aantal bankrekeningen. Dankzij nauwe samenwerking met de autoriteiten op het Franse deel van het eiland is een jacht in beslaggenomen. Morgen zal er een nieuwe update volgen.

Het onderzoek maakt deel uit van een gezamenlijke, intensieve aanpak van grensoverschrijdende corruptie en fraude, ook wel ondermijning genoemd. Ondermijning, waaronder corruptie en witwassen, vormt een ernstige bedreiging voor de veiligheid en economie van de landen in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het TBO van het RST, de Landsrecherches van Curaçao en Sint Maarten en het Openbaar Ministerie zijn partners in de bestrijding van ondermijning.
Ontnemingsvorderingen passen in het nieuwe beleid van het Openbaar Ministerie. In de toekomst zullen meer van dergelijke vorderingen door het Openbaar Ministerie worden ingesteld.

========================

pb_emerald-3_eng_28112016-1
Update:
Emerald-investigation into tax fraud, forgery and money laundering

House searches and seizures have been taking place since early Monday morning, November 28, 2016 in the investigation code-named Emerald. The special anticorruption taskforce TBO of the Kingdom Detectives Cooperation Team RST, together with the National Detectives Agency St. Maarten has searched a number of premises. The house of the suspect and some of his companies have also been searched. A search was also conducted at the offices of the St. Maarten port authority. The searches are still ongoing, and more searches cannot be excluded.

The suspect O.A. (35) from St. Maarten has been arrested this morning. He is currently suspected of tax fraud, forgery and money laundering.

The Emerald-investigation started in April 2016, following reports in the newspapers and questions asked in Parliament about the contract signed between the suspect’s security company the port authority of St. Maarten. During this investigation suspicions arose about tax fraud, forgery and money laundering

The investigation is still ongoing. In addition to the searches a number of bank accounts have been seized. In close cooperation with the authorities on the French-side also a yacht has been seized.

A new update will be made available tomorrow.

The investigation is part of a joint intensified fight against international fraud and corruption. Corruption and money laundering threatens the security and economy of the countries in the Caribbean part of the Dutch Kingdom. The special anti-corruption taskforce, TBO of the RST, together with the National Detectives Agencies (Landsrecherches) of Curaçao and Sint Maarten and the Prosecutor’s Office have joined forces to combat corruption. Orders to recover proceeds of crime fit in within the new policy of the Prosecutor’s Office. The Prosecutor’s Office will be submitting more of such claims.
=================================

pb_emerald-3_eng_28112016-1

Update: Investigashon “Emerald” relashoná ku froude ku impuesto, falsifikashon di dokumento i labamentu di plaka

For di oranan trempan awe mainta, djaluna 28 novèmber 2016, tin entradanan hudisial tumando lugá den e investigashon Emerald. E tim pa kombatí kriminalidat ku ta mina (TBO) di “Recherche Samenwerkingsteam” (RST) den koperashon ku Landsrecherche St. Maarten a ehekutá un katidat di entrada hudisial. A hasi entrada entre otro den kas di e sospchoso i un kanidat di su kompanianan. Tambe a hasi un entrada hudisial na ofisinanan di e outoridat di haf di St. Maarten. E entradanan ketubai ta andando i no por ekskluí e posisbilidat ku tin mas entrada hudisial lo tuma lugá.

E sospechoso O.A. (35) prosedente di St. Maarten a keda arestá awe mainta. E ta sospechá di froude ku impuesto, falsifikashon di dokumento i labamentu di plaka.

E investigashon Emerald a inisiá na 2016 abase di artíkulonan den korant i preguntanan den Parlamento riba un kontrato entre e kompania di seguridat di e sospechoso i e outoridat di haf di Sint Maarten. Durante di e investigashon aki sospechonan di froude ku impuesto, falsifikashon di dokumento i labamentu di plaka a lanta.

Ainda e akshonnan no a terminá. Banda di e entradanan hudisial a konfiská algun kuenta bankario. Danki na koperashpon estrecho ku outoridatnan di parti Franses a konfiská alabes un yate.

Mañan lo bolbe duna un “update” relashoná ku e investigashon andando.

E investigashon aki ta parti di esfuersonan intensivo i konhunto pa kombatí froude i korupshon ku ta krusa frontera, esta kriminalidat ku ta mina. Kriminalidat ku ta mina manera entre otro korupshon i labamentu di plaka ta forma un problema serio pa seguridat i ekonomia di e pais- i islanan den Reino Hulandes ku ta keda den Karibe. E tim pa komatí kriminalidat ku ta mina (TBO) di RST huntu ku ofisinanan di Landsrecherche di Kòrsou i Sint Maarten i Ministerio Públiko a uni forsa den esfuersonan pa kombatí kriminalidat ku ta mina. Demandanan pa konfiská benefisionan optené for di aktonan kriminal ta kuadra den e maneho nobo di Ministerio Públiko. Den futuro lo somté mas di e tipo di demandanan aki.

img-20161128-wa0020.jpg

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: