“TA KUMINSÁ KOBRA INTERES RIBA DEBENAN ATRASÁ DI BELASTING” / PER 1 JANUARI 2017 WORDT INVORDERINGSRENTE OVER UW OPENSTAANDE BELASTINGSCHULD IN REKENING GEBRACHT / ENTRANTE 1 DI YANÜARI TA KUMINSÁ KOBRA INTERES RIBA DEBENAN ATRASÁ DI BELASTING

De Ontvanger werkt aan efficiëntie en effectiviteit voor zowel uitbetaling als invordering.
PER 1 JANUARI 2017 WORDT INVORDERINGSRENTE OVER UW OPENSTAANDE BELASTINGSCHULD IN REKENING GEBRACHT
Willemstad- Belastingplichtigen die een openstaande belastingschuld hebben bij de Ontvanger zullen vanaf 1 januari 2017 conform de wet invorderingsrente over het openstaande bedrag verschuldigd zijn. De invorderingsrente is sinds een recente wetswijziging gekoppeld aan de wettelijke rente. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten maakt twee keer per jaar de wettelijke rente bekend, namelijk op 1 januari en 1 juli van desbetreffend jaar. De nieuwe invorderingsrente bedraagt een zesde van de voor het betreffende halfjaar geldende wettelijke rente. Stel, de wettelijke rente is op 1 januari 2017 3%, dan is de invorderingsrente die je hanteert over de maand januari 0,5% (3% x 1/6). Hetzelfde geldt voor de maanden februari tot en met juni. Indien de wettelijke rente op 1 juli 3,5% is, hanteer je dezelfde methode voor de maanden juli t/m december.
In een wetswijziging is opgenomen dat verjaring van aanslagen kan worden gestuit door een schriftelijke mededeling van de Ontvanger waarin deze zich ondubbelzinnig zijn recht op betaling voorhoudt. Dit betekent dat niet langer een dwangschift hoeft te worden betekend voor de stuiting van de verjaring van aanslagen. Hierdoor kan de gemeenschap erop rekenen dat eenieder, die bij moet dragen aan de inkomsten van het Land, door het betalen van de verschuldigde belasting voldoet aan deze plicht. Het gaat eenmaal om inkomsten die noodzakelijk zijn voor o.a. investeringen in het welzijn van de gemeenschap.
Zowel op het gebied van betaling als invordering werkt de Ontvanger aan meer efficiënte. Zo worden restituties nadat deze zijn vastgesteld snel op de rekening van de rechthebbende gestort. Hiervoor moet de belastingplichtige wel zijn rekeningnummer bij de ontvanger hebben opgegeven. Dit kan via het portaal van de belastingdienst (www.belastingdienst.cw) maar ook bij speciaal daarvoor geopende balie.
Eenieder die een opstaande belastingschuld heeft bij de ontvanger wordt verzocht deze voor 1 januari 2017 te betalen. Indien betaling in één keer voor u niet mogelijk is, kunt u contact opnemen met de Ontvanger voor het treffen van een betalingsregeling via nummer 7342224. Hierbij geldt alweer: Als iedereen zijn belasting betaalt, hoeft iedereen minder te betalen.
**************

Ontvanger ta traha riba efisiensia i efektividat di tantu pago komo kobransa
ENTRANTE 1 DI YANÜARI TA KUMINSÁ KOBRA INTERES RIBA DEBENAN ATRASÁ
DI BELASTING

Willemstad- Pagadónan di belasting, ku tin debe di belasting na Ontvanger, lo mester paga entrante 1 di yanüari 2017, konforme lei, interes riba debe atrasá na belasting. E interes riba debe atrasá ta konektá na e interes legal. Banko Sentral di Kòrsou i Sint Maarten dos biaha pa aña ta publiká e interes legal, esta riba promé di yanüari i promé di yüli di e aña enkuestion. E interes riba debe di belasting atrasá ta un seksto parti di e interes legal ku ta konta pa e mitar aña ei. Pues hasi komosifuera e interes legal ta 3% riba 1 di yanüari 2017, e ora ei e interes riba debe atrasá ku ta keda apliká den e luna di yanüari lo ta 0.5% (3%x 1/6.) Esaki ta konta tambe pa e di febrüari te yüni di e mes un aña. Si e interes legal riba promé di yüli ta 3.5%, ta apliká e mes un método den e lunanan di yüli te ku desèmber.
Den un kambio den e lei a keda inkluí tambe ku por prevení ku debenan ta kaduká dor di un notifikashon por eskrito di Ontvanger den kua Ontvanger ta ratifiká su derecho di kobra e debe atrasá.
Esaki ke men ku no nesesariamente mester emití un dwangschrift pa prevení ku un aanslag ta kaduká.
Di e forma aki komunidat por keda konta ku tur hende ku tin deber di kontribuí na kaha di gobièrnu, esta komunidat, dor di paga nan belasting atrasá ta kumpli ku nan deber. Ta trata di entrada ku ta nesesario pa hasi invershon den bienestar di pueblo.

Ontvanger ta traha riba mas efisiensia tantu riba tereno di kobransa komo riba tereno di pago. Asina ta paga i depositá restitushon riba kuenta di banko di esun na kua e ta korespondé, asina e keda stipulá. Pa esaki e pagadó di belasting mester duna su kuenta di banko na Ontvanger si. Por hasi esaki dor di registrá e number di kuenta via e portal di Servisio di Impuesto (www.belastingdienst.cw) òf dor di pasa na e bali speshal pa esaki na e ofisina di Servisio di Impuesto.

Tur hende ku tin un debí di belasting habri serka Ontvanger ta keda súplika pa paga esaki promé ku 1 di yanüari 2017. Bo por tuma kontakto semper ku Ontvanger pa sera un areglo di pago via e number 734 2224 den kaso ku pago den un bes no ta posibel.
Den esaki sigur ta konta: Si nos tur paga impuesto, nos tur por paga ménos.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: