Geen aanleiding tot strafrechtelijk onderzoek tegen VDC-hoofd / No tin motibu pa investigashon penal kontra hefe VDC

Geen aanleiding tot strafrechtelijk onderzoek tegen VDC-hoofd

Het feitenonderzoek van de Landsrecherche Curaçao in de zaak tegen het hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC), Michael Romer, naar een vermeende bedreiging met een vuurwapen is afgerond. In het onderzoek zijn alle rechtstreeks betrokkenen door de Landsrecherche gehoord. De betrokkenen ontkennen dat er een bedreiging heeft plaatsgevonden of dat er een vuurwapen is getoond. Nu het feitenonderzoek geen aanwijzingen opgeleverd dat er een strafbare feit is gepleegd, zal er door de Procureur-generaal (PG) geen opdracht worden gegeven een strafrechtelijk onderzoek te starten.

De Procureur-Generaal benadrukt evenwel dat het Openbaar Ministerie uitsluitend onderzoek kan doen naar eventuele verdenkingen van strafbare feiten. Of sprake is geweest van integer handelen van betrokkene(n) is door het Openbaar Ministerie dan ook niet in het feitenonderzoek betrokken. De Procureur-Generaal heeft de minister op dit punt geadviseerd opdracht te geven nader onderzoek te doen verrichten door de VDC zelf of een daartoe aan te stellen commissie.

Willemstad, 7 december 2016

No tin motibu pa investigashon penal kontra hefe VDC

E investigashon di hechos (feitenonderzoek) di Landsrecherche Kòrsou kontra hefe di VDC (Veiligheidsdienst Curaçao), Michael Römer, a terminá. Ta trata di un investigashon rondó di presuntu menasa ku un arma di kandela. Tur esnan direktamente envolví a keda skuchá dor di Landsrecherche Curaçao. Tur ta ninga ku tabata tin kuestion di menasa i ku una arma di kandela a keda mustrá. Awor ku e investigashon di hechos no a resultá den sospechoso di un hecho kastigabel, lo no bai duna di parti di Prokuradó-general enkargo pa un investigashon penal.

Prokuradó-general ta enfatisá ku Ministerio Públiko por hasi solamente investigashon riba posibel sospecho di hecho kastigabel. Si tabata tin asuntu di atendimeinto íntegro di esnan envolví no a keda inkluí den e investigashon di hechos. Prokuradó-general a konsehá minister riba e punto aki. E konseho ta pa ordená un investigashon mas profundo dor di agensia di inteligensia VDC mes òf dor di nombra un komishon pa hasi esaki.

Willemstad, 7 desèmber 2017

image003

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: