Lo presentá hopi piesa konosí bieu i nobo Djadumingu Randal Corsen Big Band ta sera fiesta di 100 aña MCB / Veel bekende oude en nieuwe nummers passeren de revue Randal Corsen Big Band sluit zondag MCB 100 jaar feest af

Lo presentá hopi piesa konosí bieu i nobo Djadumingu Randal Corsen Big Band ta sera fiesta di 100 aña MCB

WILLEMSTAD – Djadumingu dia 18 desèmber lo ta dominá pa e fiesta sentenario di Maduro & Curiel’s Bank. Henter dia lo tin hopi músika i tur sorto di otro aktividat interesante na diferente sitio den Punda i Otrobanda. Pa klousurá e programa festivo ekstenso e pianista Randal Corsen ta presentá ku un berdadero Big Band ku lo interpretá hit lokal tantu di antaño komo nobo. E presentashon aki ta programá pa mitar di 7 di anochi na Awasá pa despues 8 or di anochi sera e dia ku un show visual sin presedente.

Hopi biaha ta usa e terminologia ‘big band’ robes. No ta kualke banda ekstendé pa definishon ta tambe un ‘big band’. E pianista di jazz Randal Corsen a haña di MCB e enkargo pa forma un big band latino (manera di Tito Puento, Perez Prado, Mario Bauza i Machito) konsistiendo di 13 supladó (4 trompèt, 4 trombon, 5 saksofon) i un sekshon rítmiko konsistiendo di piano, bas, guitara/kuarta, drùm i perkushon, kompletá pa vokalista. E konsierto aki mester sirbi komo vürwèrk musikal di e dia aki. Esnan ku a eksperensiá Metropool Orkest ku e homenahe na Rignald Recordino i despues e homenahe na Gerard Palm i Rudy Plaate por imaginá kiko e ta bira. Den tur e kasonan aki Randal Corsen a fungi komo areglista i lider.
Durante un ora i mei ta deleitá e públiko ku un variedat grandi di piesa lokal konosí ku a pega den kurso di añanan. Den selekshon di nan a tene kuenta pa variedat, manera tumba, son montuno, wals, tambú, etc. A skohe músika di vários banda i kompositor lokal. Sin bai den detaye por bisa ku ta presentá piesa di entre otro Estrellas del Caribe, Boy Dap, Kimo Candelaria, Doble R, Chin Behilia, Gibi Doran i Arnell & Su Orquesta.
E kantantenan ku komo solista ta interpretá e piesanan bieu i nobo ta Yumarya Grijt, Rich Pieter i Dibo Doran – nan ta forma tambe e koro pa e wéspetnan ku ta bai presentá algun di nan hitnan resien. Ta trata aki di Area 51, pero e chèri riba e bolo ta naturalmente Izaline Calister.
For di e selekshon di e artistanan por dedusí tambe ku djadumingu awor lo tin atenshon pa piesa tantu nobo komo dje tempu aya durante e programa di un ora i mei riba e tarima prinsipal na Brionplein den Otrobanda. De paso, ta graba e konsierto aki den su totalidat pa por transmití esaki despues i pa traha un DVD riba su mes.

Veel bekende oude en nieuwe nummers passeren de revue Randal Corsen Big Band sluit zondag MCB 100 jaar feest af

WILLEMSTAD – Zondag 18 december staat geheel en al in het teken van het eeuwfeest van Maduro & Curiel’s Bank. De hele dag door is er veel muziek en allerlei andere interessante activiteiten op diverse locaties in Punda en Otrobanda. Ter afsluiting van dit uitgebreide feestprogramma presenteert pianist Randal Corsen een heuse Big Band die zowel oude als nieuwe hits van lokale bodem zal vertolken. Dit optreden staat op het programma voor half 7 zondagavond op het Brionplein, waarna om 8 uur de dag wordt afgesloten met een visuele show die zijn weerga niet kent.

De term ‘big band’ wordt vaak verkeerd gebruikt. Niet elke uitgebreide band is ook per definitie een ‘big band’. Jazz pianist Randal Corsen heeft van de jarige MCB de leiding gekregen over de formatie van een latin big band (naar het voorbeeld van Tito Puento, Perez Prado, Mario Bauza en Machito) bestaande uit 13 blazers (4 trompetten, 4 trombones, 5 saxofoons) en een ritme sectie bestaande uit piano, bas, gitaar/kuarta, drum en percussie, aangevuld met vocalisten. Dit concert moet het muzikale vuurwerk van de dag worden. Diegenen die het optreden meegemaakt hebben van het Metropool Orkest als eerbetoon aan Rignald Recordino en later het eerbetoon aan Gerard Palm en Rudy Plaate kunnen zich wel voorstellen wat het wordt. In al die gevallen trad Randal Corsen op als arrangeur en leider.
Anderhalf uur lang wordt het publiek getrakteerd op een grote variëteit aan bekende lokale nummers die door de jaren heen zijn aangeslagen. Bij de selectie ervan is rekening gehouden met variatie, zoals tumba, son montuno, wals, tambú, etc. Er is muziek uitgezocht van uiteenlopende lokale bands en componisten. Zonder in details te treden worden er nummers gepresenteerd van onder anderen Estrellas del Caribe, Boy Dap, Kimo Candelaria, Doble R, Chin Behilia, Gibi Doran en Arnell & Su Orquesta.
De zangers die solo oude en nieuwe nummers vertolken zijn Yumarya Grijt, Rich Pieter en Dibo Doran – zij vormen ook het achtergrondkoor voor de gasten die enkele van hun recente hits ten gehore zullen brengen. Het gaat hierbij om Area 51 maar de klap op de vuurpijl wordt Izaline Calister.
Aan de keuze van de artiesten kan ook al worden afgeleid dat komende zondag zowel oude als nieuwe bekende nummers aan bod komen in het ander half uur durende programma op het hoofdpodium op het Brionplein in Otrobanda. Overigens wordt dit unieke optreden in zijn geheel ook opgenomen om later nog eens uitgezonden te worden en voor een aparte DVD.

img_0291

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: