Kunt u zich voorstellen, een auditorium vol met mensen in een rolstoel, die samen aan lichamelijke conditietraining doen?

Kunt u zich voorstellen, een auditorium vol met mensen in een rolstoel, die samen aan lichamelijke conditietraining doen?

Willemstad, – Op 3 december jl. was het “Internationale dag van mensen met een beperking”. Aandacht is geschonken aan mensen in een rolstoel. Fundashon Alton Paas had in samenwerking met Fuoco Restuarant mensen in een rolstoel een speciale avond bezorgd, waar zij met 2 geliefden van hun konden dineren, met de visie om meer mensen in een rolstoel aan te moedigen om mee te doen in de gemeenschap. Dit is ook de visie voor de 4de editie van ‘The Annual Fitness Challenge’.

Fundashon Alton Paas wil iedereen in een rolstoel, inspireren om met ons mee te doen bij onze volgende ‘fitness challenge’ op 15 januari 2017 op de International School. De grootste uitdaging voor iemand in een rolstoel is in beweging te blijven. Naast het kunnen omgaan met emoties door de moeilijkheden die zij ondergaan in hun rolstoel, moeten zij ook met hun eigen lichaam weten om te gaan om andere medische complicaties te voorkomen en zich fit weten te houden om in de gemeenschap te kunnen participeren.
Daarom heeft Fundashon Alton Paas, vooral voor mensen in een rolstoel, een speciale sessie bij de volgende ‘Fitness Challenge’ ingelast die ‘Pump on Wheels’ heet. Instructeur Ruth Kroes heeft verscheidene conditie sessies, die zij wel eens gegeven heeft aan mensen in een rolstoel. Met de gedachte dat mensen in een rolstoel ook aan conditie training kunnen meedoen en het recht hebben om te bewegen.
Voordelen voor het lichaam van iemand in een rolstoel bij deze soort activiteiten zijn betere bloedsomloop en betere spierconditie, welke zelfs kunnen bijdragen aan onderhoud van de beenderen in het lichaam. Het leven heeft al zijn moeilijkheden en een persoon in een rolstoel kan daarnaast vatbaar zijn voor eenzaamheid en slachtoffer van negatieve gedachten. Meedoen met een grote groep samen met Fundashon Alton Paas en meerdere personen in een rolstoel, zal zeker een positief impact en andere perspectieven creëren voor wat betreft mensen in een rolstoel. Deze speciale sessie in het programma zal van 9.00 – 9.45 uur zijn. Wel is het mogelijk om aan meer sessies deel te nemen. Kaarten voor personen in een rolstoel kost fl 15,-.
Wat Fundashon Alton Paas nu al zo enthousiast maakt, is dat er enige bedrijven zijn die reeds met enkele kaarten hebben bijgedragen, opdat personen in een rolstoel gratis over hun kaart kunnen beschikken. Hiervoor kunnen ze contact met ons opnemen via mobiel 5100087. Degenen die een kaart willen kopen en willen meedoen, kunnen vrijblijvend bij Mensings Caminada langs of kunnen die online via Tickets Caribbean krijgen.

dscf6252a

dscf6348a

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: