EEN GROENE KERST VOOR IEDEREEN / UN PASKU BÈRDÈ PA TUR HENDE

EEN GROENE KERST VOOR IEDEREEN

Kralendijk, 19 december 2016. Nu het jaar ten einde loopt en de feestdagen voor de deur staan, is het mooi om iets terug te geven voor alle goede dingen van het leven. Dat is precies wat Digicel en de STINAPA Junior Rangers afgelopen week hebben gedaan. Beide groepen namen de tijd om Echo te helpen met het herstellen van het unieke droge bos van Bonaire.

Op donderdag 15 december heeft het team van Digicel de Koninkrijksdag gevierd door zich te richten op samenwerking en teambuilding. Ze begonnen hun dag met een uitstapje naar het tweede herbebossingproject van Echo in het Washington Slagbaai National Park. Tijdens één uur vrijwilligerswerk plantten ze 115 bomen!

Op zaterdag 17 december plantten 22 Junior Rangers en vrijwilligers van STINAPA en 17 andere vrijwilligers uit de gemeenschap nog eens 500 bomen van 25 verschillende soorten! Op die manier is de helft van het totale aantal bomen voor de herbebossing in Slagbaai aangeplant. Echo wil in januari, tijdens het laatste boomplant evenement van dit regenseizoen, nog eens 400 bomen planten in Slagbaai.

Deze activiteiten zijn onderdeel van een herbebossingproject waarbij Echo in opdracht van het openbaar lichaam Bonaire in totaal 20.000 bomen op verschillende plaatsen op het eiland zal aanplanten. Het project wordt gefinancierd met de zogenoemde natuurgelden van het rijk en gesteund door STINAPA. Meer bomen en een grotere verscheidenheid aan bomen is beter voor de dieren, de bodem, het klimaat en de mensen, natuurlijk!

Organisaties of bedrijven die willen helpen om Bonaire nog groener te maken, kunnen contact opnemen met Quirijn Coolen (quirijn@echobonaire.org of 785-4128) of Edshel Martha (edshelmartha@hotmail.com of 796 -2534).

Voor meer info: http://www.facebook.com/Nos-ta-biba-di-naturalesa-
http://www.facebook.com/echobonaire.org

UN PASKU BÈRDÈ PA TUR HENDE

Kralendijk, 19 di desèmber 2016 – Awor ku aña ta kabando i dianan di fiesta ta dilant’i porta, ta bunita pa duna algu bèk di tur e kosnan bon ku bida ta ofresé. Esei ta netamente loke Digicel i STINAPA Junior Rangers a hasi siman pasá. Ambos grupo a tuma tempu pa yuda Echo ku rekuperashon di e mondi seku úniko di Boneiru.

Djaweps 15 di desèmber e tim di Digicel a selebrá Dia di Reino konsentrando riba kolaborashon i ‘teambuilding’. Nan a kuminsá nan dia ku un paseo pa e di dos proyekto di reforestashon di Echo den Parke Nashonal Washington Slagbaai. Durante un ora di trabou boluntario nan a planta 115 palu!

Djasabra 17 di desèmber 22 Junior Ranger i boluntarionan di STINAPA i 17 otro boluntario for di nos komunidat a planta ainda 500 palu mas di 25 diferente sorto! Di e manera ei a planta mitar di e kantidat total di palu pa e reforestashon den Slagbaai. Den yanüari, durante e último evento di planta palu di e temprada di awaseru aki, Echo ke planta ainda 400 palu mas den Slagbaai.

E aktividatnan aki ta parti di e proyekto di reforestashon kaminda Echo, riba enkargo di Entidat Públiko Boneiru, lo planta 20.000 palu na diferente sitio riba nos isla. E asina yamá Fondo di Naturalesa di Reino ta finansiá e proyekto ku STINAPA ta sostené. Mas palu i un diversidat mas grandi di palu ta mihó pa nos bestianan, nos suela, nos klima i nos hendenan, naturalmente!

Organisashonnan òf empresanan ku ke yuda pa hasi Boneiru mas bèrdè por tuma kontakto ku Quirijn Coolen (quirijn@echobonaire.org òf 785-4128) òf Edshel Martha (edshelmartha@hotmail.com òf 796 -2534).

Pa mas informashon: http://www.facebook.com/Nos-ta-biba-di-naturalesa-
http://www.facebook.com/echobonaire.org

het-echo-team-met-junior-rangers-en-andere-vrijwilligers

junior-rangers-planten-een-boompje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: