KAREL FRIELINK: PUEBLO MERESÉ MIHÓ / HET VOLK VERDIENT BETER!

​Pueblo meresé mihó!
Nos mester ta konsiente ku nos ta un famia grandi na Kòrsou. Huntu nos ta responsabel pa Pais Kòrsou i su habitantenan. Ta mas ku kla ku tin tur sorto di diferensia entre otro den aparensia, koló, idioma, religion, kultura, edukashon, den prosperidat i asina nos por sigui menshoná mas. Tin tambe akontesimentunan, manera sklabitut, ku a laga sikatrisnan profundo den historia. Te dia di awe nos por sinti e konsekuensianan.
Nos tin na Kòrsou tantu prosperida inmenso komo pobresa fuerte. E peligernan di esakinan ta: aumento di inestabilidat, un sosiedat ku no ta funshoná bon i kontrastenan polítiko i sosial den aumento. Tin preokupashonnan grandi ora ta trata di entre otro nos ekonomia, desempleo, kalidat di enseñansa, nos seguridat, kontaminashon ambiental, korupshon i intoleransia den oumento entre nos ku nos. E problemanan di Pais Kòrsou, ta nos tur su problema. Únikamente trahando huntu nos por solushoná e problemanan.
Het volk verdient beter!
Het besef moet bestaan dat we één grote familie zijn in Curaçao. Samen zijn we verantwoordelijk voor het Land Curaçao en zijn inwoners. Natuurlijk zijn er allerlei verschillen in bijvoorbeeld uiterlijk, in kleur, in taal, in religie, in cultuur, in opleiding, in welvaart en noem maar op. En er zijn gebeurtenissen, zoals de slavernij, die diepe sporen in de geschiedenis hebben getrokken. Tot aan de dag van vandaag zijn de gevolgen daarvan voelbaar.
We hebben in Curaçao zowel enorme welvaart als forse armoede. De gevaren daarvan zijn: toenemende instabiliteit, een niet functionerende maatschappij en toenemende politieke en maatschappelijke tegenstellingen. Er bestaan grote zorgen als het gaat om onder andere onze economie, de werkloosheid, de kwaliteit van het onderwijs, onze veiligheid, de milieuvervuiling, corruptie en de toenemende onderlinge onverdraagzaamheid. De problemen van het Land Curaçao, zijn de problemen van ons allemaal. Alleen door samen te werken kunnen problemen worden opgelost.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: