Zaak doodschieten lora’s aangehouden  / Kaso matamentu di lora wantá


Zaak doodschieten lora’s aangehouden
Het Openbaar Ministerie BES heeft op de terechtzitting van vandaag een zaak aangebracht die handelde over het doodschieten van lora’s op 7 maart 2016. Het Openbaar Ministerie doet dit mede om de burgers van Bonaire er op te wijzen dat de lora een wereldwijd zeer beschermde diersoort is. Op het doden van deze dieren staat zelfs gevangenisstraf. Nu zal het Openbaar Ministerie in de onderhavige zaak geen gevangenisstraf eisen, maar het sluit niet uit dat in toekomstige ernstige zaken wel te zullen doen. 

De betreffende zaak tegen de verdachte is vandaag aangehouden voor nadere rapportage van STINAPA (Stichting Nationale Parken).
Kaso matamentu di lora wantá
Ministerio Públiko (OM) BES a hiba awe un kaso den Korte ku a trata matamentu di lora ku un arma di kandela dia 7 di mart 2016. Ministerio Públiko a hasi esaki entre otro pa hasi siudadanonan di Boneiru konsiente ku lora ta un animal protehá mundialmente.  Kódigo Penal ta duna den kaso di mata lora e posibilidat pa un kastigu di prisòn. Den e kaso spesífiko aki Ministerio Públiko BES no a hasi demanda pa un kastigu di prisòn, pero no ta ekskluí ku por bai hasi esaki den kasonan den futuro. 

E kaso di awe mientrastantu kontra e sospechoso a keda wantá, pendiente pa un rapòrt di STINAPA (Stichting Nationale Parken).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: