MÈNOS REI NA SERVISIO DI IMPUESTO / MINDER RIJEN BIJ DE BELASTINGDIENST

ministerio-di-finansa

MÈNOS REI NA SERVISIO DI IMPUESTO

WILLEMSTAD- Na Regentesselaan por ripará bon ku e portal online pa hasi deklarashon di impuesto tantu pa negoshi komo partikular ta perkurá pa menos rei. Servisio di Impuesto ta boga pa e aña aki motivá mas tantu hende posibel pa hasi nan deklarashon i paga impuesto online. Esaki ta no únikamente lihé, pero ta tambe fasil i sigur.
Servisio di Impuesto di Kòrsou ta raportá ku den 2016 mas ku 55.000 deklarashon di negoshi i partikular a keda entregá via di e portal. Den desèmber 8.867 deklarashon di negoshi a keda entregá, miéntras ku den mesun luna di e aña anterior a entregá 1.845 deklarashon online.

Prinsipalmente Impuesto di Benta (OB)
Deklarashon di OB ta loke mas a keda entregá: den 2016 esaki tabata 26.110. Pero e portal online ta keda usá tambe hopi pa hasi deklarashon di Impuesto riba Entrada i primanan (17.984 den 2016) i seguro di malesa i invalides (ZV/OV.) Pa seguro di malesa i invalides a drenta 8.470 deklarashon desde ku a introdusí e posibilidat pa deklará esaki na yüli 2016. Den 2016 un total di 1.041 deklarashon di Impuesto riba Ganashi (WB) i 648 verzamelloonstaat a keda entregá.

Ministerio di Finansa aña pasá a tene diferente kampaña den medionan di komunikashon pa informá i motivá pa hasi deklarason atrabes di e portal online. E kampañanan aki a resultá eksitoso. Servisio di Impuesto lo sigui ku tipo di kampañanan aki pa informá i motivá e pagadó di belasting pa deklará i paga su belasting online. Rápido, fasil i sigur.

Athunto: Gráfiko di e kantidat di deklarashon online hasí dor di negoshinan den 2016.

***********

MINDER RIJEN BIJ DE BELASTINGDIENST

WILLEMSTAD – Aan de Regentesselaan is goed te merken dat het online-portaal voor zowel de zakelijke als de particuliere aangiftes zorgt voor minder rijen. De Belastingdienst streeft er naar dit jaar nog meer mensen te motiveren hun aangiftes en betalingen online te doen. Dat is niet alleen snel, het is ook makkelijk én veilig.
De Belastingdienst Curaçao meldt dat in 2016 meer dan 55.000 zakelijke en particuliere aangiftes via het online portaal zijn ingediend. In de maand december werden 8.867 zakelijke aangiftes online ingediend – in dezelfde maand het jaar daarvoor waren dat er 1.845.

Vooral omzetbelasting
De meeste online-aangiftes worden voor de omzetbelasting ingediend: 26.110 stuks in 2016. Maar het online portaal wordt ook veel gebruikt voor de aangiftes van Loonbelasting en premies (17.984 in 2016) en van de Ziektekosten- en Ongevallenverzekering (ZV/OV). Voor laatstgenoemde gebeurde dat 8.470 keer sinds de introductie in het online aangifte portaal in juli 2016. In 2016 zijn in totaal 1.041 aangiftes WB en 648 Verzamelloonstaten online ingediend.
Het Ministerie van Financiën heeft het afgelopen jaar verschillende mediacampagnes gevoerd om de belastingplichtigen te informeren over het doen van online aangifte.
De campagnes zijn succesvol gebleken. In 2017 zal de Belastingdienst de bevolking blijven informeren over de mogelijkheden van online aangifte en online betalen. Snel, makkelijk en veilig.

Bijlage: Grafiek online ingediende zakelijke aangiftes in 2016.

grafiek_online-portaal-2016

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: