GEZAGHEBBER RIJNA TA RISIBI BUKI LANTA SIN TATA / GEZAGHEBBER RIJNA NEEMT HET BOEK ‘OPGROEIEN ZONDER VADER’ IN ONTVANGST

GEZAGHEBBER RIJNA TA RISIBI BUKI LANTA SIN TATA

Kralendijk – Na lansamentu di e buki titulá ‘Lanta sin tata’ skirbí pa Denise de Jongh, eskritor, den kolaborashon ku neurosikólogo drs. Stephen Ebecilio, esaki a keda ofresé tambe na nos promé mandatario, gezaghebber sr. Edison Rijna.

Lanta sin tata, tata biológiko, ta algu ku a bira basta komun awendia. Miéntras tantu esaki ta trese konsekuensia doloroso, impakto grandi i tròuma den bida di nos yunan. Estudio ta mustra ku den famianan kaminda tata ta ousente tin ménos bon prestashon akadémiko i mas problema di komportashon. Ousensia di un tata ta afektá e yu henter su bida largu, den kada fase.

Lesando e buki akí por ta e promé paso pa tur ku a òf ta lanta sin tata sa kon pa dil ku e situashon. Sa e importansha di pordoná. Kon pa liberá bo mes. E buki akí ta kontené eksperensia di diferente yu ku a lanta sin nan tata.
E buki ta kontené tep i konseho balioso pa asina yuda dil ku e situashon na un mihó manera. Tambe tin konseho importante pa tata i pa mama ku separá, pa nan sa kon ta e mihó manera pa atendé ku e situashon. Ademas e buki akí ta bon pa e mucha hòmber, adolesente ku ta deseá di bira tata un dia. Pa e ta konsiente kiko ròl di un tata ta den bida di su yu.

GEZAGHEBBER RIJNA NEEMT HET BOEK ‘OPGROEIEN ZONDER VADER’ IN ONTVANGST

Kralendijk – Bij het uitbrengen van het boek ‘Opgroeien zonder vader’ geschreven door Denise de Jongh, auteur, in samenwerking met de neuropsycholoog drs Stephen Ebecilio, werd deze ook aangeboden aan onze hoogste gezagsdrager, gezaghebber Edison Rijna.

Opgroeien zonder vader, zonder de biologische vader, is iets wat tegenwoordig gemeengoed is geworden, terwijl dit pijnlijke gevolgen, een grote impact en trauma’s in het leven van onze kinderen met zich meebrengt. Studies wijzen uit dat in gezinnen waar de vader afwezig is er minder goede schoolprestaties zijn en meer gedragsproblemen. De afwezigheid van een vader tast het kind aan gedurende zijn/haar hele leven, in elke levensfase.

Het lezen van dit boek kan de eerste stap zijn voor eenieder die zonder vader opgroeit of zonder vader opgegroeid is om te weten hoe met zo’n situatie om te gaan. Het laat zien hoe belangrijk het is om te vergeven. Hoe jezelf te bevrijden. Dit boek bevat ervaringen van verschillende kinderen die zonder hun vader zijn opgegroeid. In het boek vindt u waardevolle tips en adviezen die kunnen helpen om op de best mogelijke manier met de omstandigheden om te gaan. Er zitten ook adviezen in voor vaders en moeders die gescheiden zijn, zodat zij beter weten hoe ze zo’n situatie aan kunnen pakken. Bovendien is het boek goed voor de jongeren die in de toekomst vader willen worden, zodat zij ervan bewust zijn wat de rol van een vader is in het leven van zijn kind.

dsc_0263

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: