UN FUTURO PERSPEKTIVA MIHO PA MUCHANAN DI BONEIRU / EEN BETER TOEKOMSTPERSPECTIEF VOOR KINDEREN OP BONAIRE

gobiernu-di-bonaire1.jpg

UN FUTURO PERSPEKTIVA MIHO PA MUCHANAN DI BONEIRU

Kralendijk – Bo ke yuda pensa, disidí huntu, determiná huntu kon Boneiru su muchanan por prepará aun mas mihó riba un futuro eksitoso? Partisipá e ora ei i mèldu serka pa nos debate públiko dia 9 di febrüari i skucha i mira nos debate di media djabièrnè 27 di yanüari pa 3’or di atardi.
Den e kuadro di e plan di aserkamentu di derechonan di mucha, a base di e rapòrt di UNICEF di muchanan di Reino, Entidat Públiko Boneiru, huntu ku e komunidat boneriano, ke mira i investigá kon nos komo sosiedat ta duna e muchanan di Boneiru mas oportunidat i pa por sòru pa nan por haña tur loke nan tin mester. Sinembargo: ‘It takes a village to raise a child’, òf tambe e edukashon di nos muchanan ta tarea di nos tur i ku e bista riba futuro i e éksito di e isla, ta di gran importansia pa nos duna e muchanan loke nan tin nesesidat di dje.
Direktorado di Komunidat i Kuido di Entidat Públiko Boneiru, p’esei ta organisá dos debate i un enkuentro di ‘feedback’. E promé debate ta un debate di media dia 27 di febrüari pa 3’or di atardi. Durante e debate aki sinku representante di e gruponan di meta, Hubentut, Profeshonalnan, Mayornan i mundu empresarial, bou di guia di un lider di debate, ta diskutí ku otro tokante un posishon ku ta basá riba e derechonan di mucha. E derechonan di mucha ta rekonosé pa 196 pais mundialmente i ta duna plannan bon pensá i liñanan dirigí di tèst pa e desaroyo eksitoso di muchanan. Ku otro palabra, si Boneiru mantené su mes na òf dirigí riba e tratado relashoná ku derechonan di mucha, komo isla nos por garantisá e bienestar di nos hubentut mas mihó. I si ta bai bon ku nos muchanan i si nan por desaroyá nan mes den tur siguridat, nos ta alimentá responsabilidat, kapasidat propio i ta siudadanonan eksitoso ku una bes ta adulto i por kontribuí na e éksito i bienestar di e isla.
E debate di media dia 27 di yanüari ta un adelanto pa e debate públiko grandi djaweps 9 di febrüari pa kua e sitio, ora i programa lo keda anunsiá despues. Naturalmente bo por mèldu for di awor. Banda di esei Direktorado di Komunidat i Kuido ta ofresé bo e oportunidat pa reakshoná. Bo tin ideanan, konvikshon i puntonan di salida ku bo ke kompartí ki nos i esaki por tambe sigur anónimo, òf bo ke mas informashon, yama nos, mail nos òf bishitá nos página di Facebook òf web-site: Number di telefon: 717-3737 òf 717-8839 òf 7172211, pedagogischevisiebonaire@bonairegov.com , Facebook: gobièrnu ta informá, website: http://www.bonairegov.com
E resultadonan di e debatenan menshoná lo keda stipulá den un relato. Un vershon konsepto di e relato aki lo keda presentá komo tèst na tur partisipante na e debatenan, ku komo e enkuentro di ‘feedback’ ku ta tuma lugá fin di febrüari. Pa abo e oportunidat pa kontrolá si nos a komprondé i duna atenshon na bo kontribushon. Despues di e último tèst, e relato lo bira definitivo i keda presentá na e konferensia edukativo na mart na Boneiru na kua henter e region ta partisipá. Pero lo mas importante di e relato lo ta e introdukshon i lo forma e base pa e tratadonan amplio insular i parti di e vishon pedagógiko. Solamente asina sinembargo nos por garantisá i sigurá un futuro eksitoso pa nos isla i nos muchanan.

EEN BETER TOEKOMSTPERSPECTIEF VOOR KINDEREN OP BONAIRE

Kralendijk – Wilt u meedenken, mee beslissen, mee bepalen hoe Bonaire zijn kinderen nog beter kan voorbereiden op een succesvolle toekomst? Doe dan mee met en meldt u aan voor ons volksdebat op 9 februari en luister en kijk naar ons mediadebat op vrijdag 27 januari om 15.00 uur.
In het kader van het Plan van aanpak Kinderrechten naar aanleiding van het UNICEF-rapport Koninkrijkskinderen wil het Openbaar Lichaam Bonaire(OLB) samen met de Bonairiaanse gemeenschap kijken en onderzoeken hoe wij als samenleving de kinderen op Bonaire nog meer kansen kunnen geven en kunnen zorgen dat zij alles krijgen wat ze nodig hebben.
Immers: It takes a village to raise a child! Oftewel de opvoeding van onze kinderen gaat ons allemaal aan en met het oog op de toekomst en het succes van het eiland is het van groot belang dat wij onze kinderen geven wat ze nodig hebben.

Directie Samenleving en Zorg van het OLB organiseert daarom twee debatten en een terugkoppelingsbijeenkomst. Het eerste debat is het mediadebat op vrijdag 27 januari om 15.00 uur. Gedurende dit mediadebat gaan vijf vertegenwoordigers van de doelgroepen Jeugd, Professionals, Ouders en het Bedrijfsleven onder leiding van een debatleider met elkaar in discussie over een stelling die gebaseerd is op de Kinderrechten.
De rechten van kinderen zijn door 196 landen over de hele wereld erkend en geven weldoordachte en getoetste richtlijnen voor de succesvolle ontwikkeling van kinderen.
Met andere woorden als Bonaire zich zou houden aan of richten op het Verdrag inzake de Rechten van het Kind, kunnen we als eiland het welzijn van onze jeugd beter garanderen. En als het goed gaat met onze kinderen en ze zich in alle veiligheid en geborgenheid kunnen ontwikkelen, voeden we verantwoordelijke, zelfredzame en succesvolle burgers op die eenmaal volwassen zullen en kunnen bijdragen aan het succes en de welvaart van het eiland.

Het mediadebat op vrijdag 27 januari is een voorloper van het grote volksdebat op donderdag 9 februari waarvan de plaats, tijd en programma nog nader zullen worden bekend gemaakt.
U kunt zich er echter al wel voor opgeven! Daarnaast biedt Directie Samenleving en Zorg u de mogelijkheid om te reageren. Heeft u ideeën, overtuigingen en standpunten die u met ons wil delen en dat mag zeker ook anoniem, of wilt u meer informatie bel ons, mail ons of bezoek onze facebookpagina of website:
Telnr: 7173737 of 7178839 of 7172211, pedagogischevisiebonaire@bonairegov.com , facebook: gobièrnu di Boneiru, website: http://www.bonairegov.com

De uitkomsten van genoemde debatten zullen worden vastgelegd in een verslag. Een concept versie van dit verslag zal ter toetsing aan alle deelnemers aan de debatten worden gepresenteerd op de terugkoppelingsbijeenkomst die eind februari zal plaatsvinden. Voor u de kans om te controleren of wij uw inbreng goed hebben begrepen en weergegeven. Na deze laatste toetsing zal het verslag defintief worden gemaakt en worden gepresenteerd op de opvoedconferentie in maart op Bonaire waaraan de hele regio deelneemt. Maar het allerbelangrijkste is dat dit verslag de aanzet zal zijn en de basis zal vormen voor de eilandbreed gedragen en gedeelde pedagogische visie. Alleen zo kunnen we immers een succesvolle toekomst van ons eiland en onze kinderen verzekeren en garanderen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: