DENK MEE EN DOE MEE AAN HET VOLKSDEBAT / PARTISIPÁ NA E DEBATE POPULAR I YUDA NOS PENSA

gobiernu-di-bonaire1.jpg

DENK MEE EN DOE MEE AAN HET VOLKSDEBAT

Kralendijk – Wilt u meedenken, mee beslissen, mee bepalen hoe Bonaire zijn kinderen nog beter kan voorbereiden op een succesvolle toekomst? Doe dan mee met en meldt u aan voor het volksdebat op 9 februari, bij Plaza Chiku Goeloe (Kaya Korona) om 18.00 uur.

Directie Samenleving en Zorg van het OLB organiseert op 9 februari ten behoeve van het opstellen van een door heel Bonaire gedeelde en gedragen pedagogische visie een volksdebat. Gedurende dit debat zullen vertegenwoordigers van de doelgroepen Jeugd, Professionals, Ouders en het Bedrijfsleven onder leiding van een debatleider met elkaar in discussie gaan over een stelling die gebaseerd is op de Kinderrechten.

Als Bonaire zich zou houden aan of richten op het Verdrag inzake de Rechten van het Kind dat door 196 landen over heel de wereld is getekend, kunnen we als eiland het welzijn van onze jeugd beter garanderen. En als het goed gaat met onze kinderen en ze zich in alle veiligheid en geborgenheid kunnen ontwikkelen, voeden we verantwoordelijke, zelfredzame en succesvolle burgers op, die eenmaal volwassen zullen en kunnen bijdragen aan het succes en de welvaart van het eiland.

Heeft u ideeën, overtuigingen en standpunten die u met ons wil delen en dat mag zeker ook anoniem, of wilt u meer informatie bel ons, mail ons of bezoek onze facebookpagina of website:
Telnr: 7173737 of 7178839 of 7172211, pedagogischevisiebonaire@bonairegov.com Facebook: Pedagogische Visie, facebook OLB, website: http://www.bonairegov.com

De uitkomsten van het debat zullen worden vastgelegd in een verslag. Een concept versie van dit verslag zal ter toetsing aan alle deelnemers aan de debatten worden gepresenteerd op de terugkoppelingsbijeenkomst die eind februari zal plaatsvinden. Na deze laatste toetsing zal het verslag defintief worden gemaakt en worden gepresenteerd op de opvoedconferentie in maart op Bonaire waaraan professionals van de hele regio deelnemen. Het allerbelangrijkste is echter dat dit verslag de aanzet zal zijn en de basis zal vormen voor de eilandbreed gedragen en gedeelde pedagogische visie.

PARTISIPÁ NA E DEBATE POPULAR I YUDA NOS PENSA

Kralendijk – Bo ke yuda pensa, yuda disidí , yuda stipulá kon Boneiru por prepará su muchanan mas mihó ainda riba un futuro eksitoso? E ora ei bo tin ku registrá bo mes pa partisipá na e debate popular dia 9 di febrüari na Plaza Chiku Goeloe na Kaya Korona pa 6’or di atardi.

Dia 9 di febrüari e Direktorado di Komunidat i Kuido di Entidat Públiko Boneiru ta organisá un debate popular pa yega na formulá un vishon pedagógiko ku henter Boneiru ta kompartí i karga. Durante e debate aki representantenan di e gruponan di enfoke Hóbennan, Profeshonalnan, Mayornan i Komèrsio bou di guia di un lider di debate lo drenta den diskushon ku otro tokante un ponensia ku ta basá riba Derechonan di Mucha.

Si Boneiru lo tene su mes na òf dirigí su mes riba e Tratado tokante Derechonan di Mucha ku 196 pais di rònt mundu a firma, komo isla nos por garantisá e bienestar di nos hóbennan mas mihó. I si tur kos ta bai bon ku nos muchanan i nan por desaroyá nan mes den tur seguridat i trankilidat, nos ta kria suidadanonan responsabel, independiente i eksitoso, ku na momentu ku nan ta adulto lo kontribuí na e éksito i prosperidat di nos isla.

Bo tin idea, konvikshon i puntonan di bista ku bo ke kompartí ku nos (esei sigur por anónimamente tambe), òf bo ke mas informashon? Yama nos na telefon, manda nos un imeil òf bishitá nos página di facebook òf wèpsait. Tel: 7173737 òf 7178839 òf 7172211, pedagogischevisiebonaire@bonairegov.com , Facebook: Pedagogische Visie, facebook OLB, wèpsait: http://www.bonairegov.com

Nos lo kompilá e resultadonan di e debate den un rapòrt. Nos lo presentá un vershon den forma di konsepto di e rapòrt aki na tur partisipante pa evaluashon na e reunion di fitbèk ku lo tuma lugá fin di febrüari. Despues di e último evaluashon aki e rapòrt lo bira definitivo i lo present’é durante e konferensia di edukashon den luna di mart na Boneiru kaminda profeshonalnan for di henter region ta partisipá. Lo mas importanta ta sinembargo ku e rapòrt aki lo ta e prensipio di i lo forma e base pa un vishon pedagógiko ku henter nos isla ta karga i kompartí.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: