Oefenrechtbank 7 en 8 maart in het Gerecht Curaçao

Datum: 7 maart 2017

Oefenrechtbank 7 en 8 maart in het Gerecht Curaçao

Willemstad – Dinsdag 7 en woensdag 8 maart worden een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Ruim 30 studenten van de University of Curaçao (UoC) sluiten het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, af met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.
De afgelopen weken hebben de derdejaars bachelor studenten en master studenten voor het vak ‘Moot Court’ een fictieve casus moeten bestuderen en analyseren. Zij hebben daarnaast pleitlessen gekregen bij Van Eps Kunneman en Van Doorne, HBN Law, Spigt Dutch Caribbean, SMS Advocaten en het Openbaar Ministerie.
Op dinsdag 7 maart en woensdag 8 maart zal het vak worden afgesloten met pleitsessies bij echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. Het is de eerste keer dat het vak op deze manier in samenwerking met de diverse advocatenkantoren, het OM en het Gemeenschappelijk Hof wordt georganiseerd.

Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: