‘RAAD VAN DE KINDEREN BONAIRE INVESTERING IN DE TOEKOMST’

‘RAAD VAN DE KINDEREN BONAIRE INVESTERING IN DE TOEKOMST’

Kralendijk – Op 7 maart 2017 vond de aftrap plaats van de Raad van Kinderen op Bonaire. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden was hierbij aanwezig. Zij was hier als oprichter van de Missing Chapter Foundation. De Missing Chapter Foundation en Unicef Nederland zijn de initiatiefnemers van de Raad van Kinderen.

De Raad van Kinderen laat kinderen structureel meedenken met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. De gezaghebber Edison Rijna heeft de aftrap geopend met een speech waarin hij aangaf dat de Raad van Kinderen een mooie start is om de Bonairiaanse kinderen te versterken. Een goed begin om hen te leren dat het vormen en delen van een eigen mening ook respectvol kan zijn. Hun stem telt en daar gaan wij ook daadwerkelijk iets mee doen.

Kinderen hebben een innovatieve en vaak frisse en simpele blik op de wereld. Gebruikmaken van deze frisse denkkracht ziet de gezaghebber als een win-win situatie voor ons allen. Hij vindt het belangrijk dat niet alleen de participatie van kinderen, maar ook hun binding met Bonaire vergroot wordt. Alleen het besef van het verleden kan ons het heden doen verstaan. Het vraagstuk van het Openbaar Lichaam Bonaire voor de Raad van Kinderen heeft daarom te maken met de Bonairiaanse geschiedenis en cultuur.

Tenslotte gaf de gezaghebber aan dat hij de Raad van Kinderen als een investering in de toekomst ziet. Hij vindt het versterken van de Bonairiaanse kinderen daarom erg belangrijk zodat ze later tot sterke, kritische en vooral respectvolle volwassenen opgroeien.

KOMUNIKADO PA PRENSA

Afdeling Communicatie Openbaar Lichaam Bonaire
Telefoon: 717-5330 | Email: communicatie@bonairegov.com

Datum: 13 – 03 – 2017
________________________________________

‘KONSEHO DI MUCHA DI BONEIRU TA UN INVERSHON PA FUTURO’

Kralendijk – Dia 7 di mart Konseho di Mucha a kuminsá na Boneiru. Su Mahestat Prensès Laurentien di Hulanda tabata presente na e okashon aki. E tabata aki komo fundadó di ‘Missing Chapter Foundation’. ‘Missing Chapter Foundation’ i Unicef Hulanda ta esunnan ku a tuma inisiativa pa kuminsá ku Konseho di Mucha.

Konseho di Mucha ta laga muchanan pensa strukturalmente huntu ku empresa- i organisashonnan tokante problemanan stratégiko i sosial. Gezaghèber Edison Rijna a hasi e apertura ku un diskurso kaminda ela indiká ku Konseho di Mucha ta un bunita komienso pa reinforsá muchanan boneriano. Un bon inisio pa siña nan ku forma i kompartí un opinion propio tambe por ta respetuoso. Nan bos ta konta i debidamente nos ta bai hasi algu ku esei.

Mucha tin un un bista inovativo i hopi biaha puro i simpel riba nos mundu. Si nos por hasi uso di e forsa di pensa limpi i puro aki, gezaghèber ta mira esaki komo un situashon di ganashi pa nos tur. E ta haña importante ku ta engrandesé no solamente e partisipashon di nos muchanan, pero tambe nan enlase ku Boneiru. Únikamente e noshon di pasado por hasi nos komprendé presente. P’esei e tarea di Entidat Públiko Boneiru pa Konseho di Mucha tin di haber ku e historia i kultura boneriano.

Finalmente gezaghèber a indiká ku e ta mira Konseho di Mucha komo un invershon. P’esei e ta haña reinforsamentu di muchanan boneriano hopi importante pa asina despues nan por krese bira adultonan fuerte, krítiko i spesialmente respetuoso.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: