Winnaars “Kues Tur Ta Konta” bekend!!

Winnaars “Kues Tur Ta Konta” bekend!!

Willemstad, 26 maart 2017

Scholencompetitie
De leerlingen van groep 8 funderend onderwijs van het St. Franciscus College, de Johan van Walbeeck school, het Coromoto College en de M.M. Römer school hebben getoond hoe vaardig ze zijn op het gebied van rekenen en wiskunde door deelname aan de Kues Tur Ta Konta 2017. De quiz wedstrijd heeft plaatsgevonden op zondag 26 maart tussen 18:30 en 19:45 uur en is live uitgezonden door Telecuraçao vanuit de aula van de Universiteit van Curaçao

Winnaar schoolteamcompetitie
Fundashon Tur Ta Konta, UTS en de Universiteit van Curaçao melden dat M.M. Römerschool de grote winnaar is geworden van de scholencompetitie Kues Tur Ta Konta. Tweede is geworden Johan van Walbeeckschool. Beide scholen hadden een eindscore van 12 punten waarna een super spannende extra ronde volgde. Tijdens deze ronde behaalde de M.M. Römerschool net 2 punten meer dan de Johan van Walbeeckschool en zijn daarmee de winnaar van Kues Tur Ta Konta 2017. De M.M. Römerschool heeft een bedrag van f 5.000 gewonnen, gesponsord door ENNIA. De andere drie scholen hebben elk een bedrag van f 500 gewonnen gesponsord door Foundation Pension Fund Isla Curaçao.

Individuele competitie
Naast de spannende finale tussen scholen organiseerde Fundashon Tur Ta Konta dit jaar een 2e competitie waarbij de 50 best presterende leerlingen van de voorrondes van alle scholen uitgenodigd waren om te strijden voor de titel Rekenkampioen van Curaçao! Het bleek een extreem spannende strijd. Drie leerlingen (Shaydee Cras van St. Margaretha College, Kyan Beeren van de Dr. Albert Schweitzerschool en Himnish Sukhnani van de M.M. Römerschool) gingen aan kop en er moest een extra ronde worden ingelast maar ook dat bleek niet voldoende om deze knappe koppen uit elkaar te houden. Een tweede extra ronde tussen Kyan en Himnish bleek beslissend want er kon er maar één de beste zijn! Deze wedstrijd was live te volgen via FB Live op de Facebook pagina van Fundashon Tur Ta Konta.

Rekenkampioen van Curaçao
Himnish Sukhani mag zichzelf een jaar lang Rekenkampioen van Curaçao noemen en wint daarmee f 500,- en een gouden medaille. De tweede finalist, Kyan Beeren, kreeg een prijs van f 300,- en de derde prijs voor Shaydee Cras was f 150,- gesponsord door de MCB bank. Elke deelnemende leerling kreeg ook Lito Gift Card ter waarde van f 75,- van de MCB. Verder kregen alle deelnemers een medaille.

Trots & Dank!
We zijn ontzettend trots op alle leerlingen. Fundashon Tur Ta Konta, UTS en de Universiteit van Curaçao willen al de kinderen die hebben deelgenomen aan de Kues van harte feliciteren met hun prestaties en wensen de kinderen veel succes met de afronding van het funderend onderwijs.

Fundashon Tur Ta Konta, UTS en de Universiteit van Curaçao willen alle sponsors bedanken die hebben bijgedragen aan dit evenement, evenals de vrijwilligers die dag en nacht hebben gewerkt om dit groot evenement mogelijk te maken en als laatste de schoolbesturen, de scholen van het funderend onderwijs en de leerlingen die dit evenement onvergetelijk hebben gemaakt.

Finalisten scholen competitie
• St. Franciscus College
• Johan van Walbeeck school
• Coromoto College
• M.M. Römer school

Finalisten Rekenkampioen van Curaçao
St. Franciscus College Collin Chong; Cristal Martis; Ze Xing Wu; Aaron Eustatius; Rychandelo Bodak; Neftaly Lourens
Kolegio Sheila Karel/ Ellis Juliana Jadhiel Merkies
Kolegio Chaya Willems Jean Paul Ruiz U Urrego; Yemuël-Dimetry Regina; Kevin Emerenciana
Johan van Walbeeck school Rayan Cuppen; Kishan Cuppen; Ajay Ranghani; Julian de Haas; Daniël Maduro; Keegan Plaate; Jolie Virginia; Niels de Seriere
St. Margaretha College Yassir Alphenaar; Shaydee Cras; Aishel Sánchez; David Schotborgh; Jurviënska Trenidat
C. J. Krijtschool Jared Paas; Melani Avila Arrieta; Shurwendly Hinkel
St. Paulus College Zjadjelka Davelaar; Anson Rong; Keanu Zichem
St. Joris College Davianka Obispu; Jeannaira Martina
M. M. Römerschool Cristal Fecunda; Zahra Nissa; Himmish Sukhnani; Shawn Wederfoort; Saul Fillet; Quianna-Kay Balochi
Mgr. Niewindt College Ravaïne Martina
St. Antonius College Daiman Gomperts; Mariam Herrera Cabalar; Kymani Duggan; Edmund Millard; Jia Yun Rong
Kolegio Mòns. Willem Ellis Burcherick Haseth
Coromoto College Shazyr Jansen; Canric Allie; Destiny Raphaela

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: